İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca-Yeşildere bağlantısını sağlayan Homeros Bulvarı’nın ardından, İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasını 3 kilometre kısaltan yeni ekspres yolu da hizmete aldı. Toplam 7.5 kilometrelik güzergahı 4.5 kilometreye indiren yeni güzergahın açılış töreni çevre sakinlerinin katılımı ile bayram havasında gerçekleşti. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamaları damgasını vurdu. Başkan Aziz Kocaoğlu, 3 hafta  üst üste yaptıkları ‘Cumartesi’ yatırımları miktarının 150 milyon TL’yi bulduğunu, ikisinin yaşama geçirildiğini birisinin de startını verdiklerini vurguladı.

Karabağlar'ın bir aşama kaydedebilmesi için bugün hizmete aldıkları bulvar üzerinde mutlaka bir kent merkezinin oluşturulması gerektiğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bunun planlarını yapıyoruz. Karabağlar’ı, merkezi olan, kimlikli bir ilçe haline getireceğiz. Meydanı ile birlikte büyük bir kent merkezi yaratmak için yola çıktık. Bu bulvar için 30 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedik. 20 milyon lira da yatırım yaptık. Eksiklerimiz var, biliyoruz. Yaya üst geçitleri yapılacak. Araç köprüsü yapılacak” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu  Karabağlar ilçesine 8 milyon’u İZSU yatırımı olmak üzere toplam 88 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını da açıkladı.

Bu nasıl Atatürkçülük?

Açılış konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalar da yapan Başkan Aziz Kocaoğlu  Homeros Bulvarı’nın isminin konulması esnasında yaşananları da şöyle anlattı:
“Homeros Bulvarı'nın bağlandığı yerde Karayolları da bir kavşak ve tünel yaptı. Biz Homeros Bulvarı adını meclisten geçirirken, bir meclis üyesi arkadaş 'Gazi Mustafa Kemal Bulvarı olsun' dedi. Bu arkadaşımız AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü. Öyleyse ben de soruyorum: İlkokullarda andımızın okunmasını yasaklayan, milli bayram kutlamalarına yasak getiren, Atatürk anıtlarına vatandaşların çiçek koymasını engelleyen siz değil misiniz? Türkiye Cumhuriyeti’nin yabancılara verdiği devlet ve cumhuriyet nişanlarından Atatürk silüetini ve TC yazısını çıkaran siz değil misiniz? Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni Bakanlıkların logosundan çıkartan siz değil misiniz. Valiliklerdeki ve bankalardaki TC’yi kaldıran siz değil misiniz? Atatürk'ün adını cami hutbelerinden çıkaran siz değil misiniz? Kendi partinizin belediye başkanları tarafından yönetilen illerde  statlardan, okullardan ‘Atatürk’ ismini  kaldıran siz değil misiniz? Atatürk İlkokulu'nu imam hatip okuluna dönüştüren ve adını değiştiren, yıkılan Atatürk ilköğretim okuluna Başbakan'ın annesinin adını veren siz değil misiniz? Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yerine yaptırılan okula medyatik bir televizyoncunun annesini adını koymaktan çekinmeyen siz değil misiniz?
Ama bunlar, İzmir gibi Türkiye’nin en aydınlık kentinde ‘Atatürk’ üzerinden siyaset yapıyorlar. ‘Atatürk’ veya ‘Ulu Önder’ diyemiyorlar. ‘Gazi Mustafa Kemal’ diyorlar. Bizim ulu önderimizin adı ‘Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bunun üzerinden siyaset yapmak gibi bir aymazlık içine giriyorlar. Bu arkadaşa akıl sağlığı diliyorum."

Hangi hizmetten bahsediyorsunuz?


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kentin verdiği vergiler ile merkezi hükümete büyük katkı sağladığını hatırlatarak diğer illerle çeşitli kıyaslamalar yaptı. Başkan Kocaoğlu, “Bu beğenilmeyen, geri kaldığı söylenen İzmir’in merkezi hükümete verdiği vergiyi Mersin, Bursa, Antalya, Kayseri, Samsun, Konya, Adana ve Gaziantep’in toplam vergileri bile karşılayamamıştır. Bu illerin toplam hepsinin verdiği vergi 33 milyardır. İzmir'in tek başına verdiği vergi 37, 5 milyar liradır. Yani biz borcumuzu ödeyen, üreten, devlet bütçesine katkı koyan bir iliz. Ama bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9.5 senede fiilen 5 milyar 600 milyon lira yatırım yaptı. Merkezi hükümet 11 yılda toplam 5 milyar 300 milyon lira yatırım yaptı. Bu merkezi hükümet, yine bu 11 yılda, İzmir'in verdiği paranın haricinde, 5 milyar liranın üzerinde özelleştirme yaptı. Yani İzmirlinin malını sattı. Şimdi hizmetten bahsediyorlar. Hizmeti, biz İzmir’in, İzmirlinin gücüyle yapıyoruz. Sağlıklı çalışıyoruz. İzmir'in bütçesi merkezi bütçenin 200'de 1'i. Bizim bütçemiz 1, hükümetinki 200 katı. Ama biz, vatandaşın parasını, kamunun parasını hükümetten 5 kat daha verimli kullanmışız.  Burada yetimin de şehidin de hakkı var. Bu paraya kendi paramızdan daha iyi bakmak zorundayız” dedi.

İzmir’i kalkındırmanın sözünü veriyorum


Seçim sürecine girildiğini de vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bel altı vuruşlar ve olmayan şeyleri varmış gibi gösterme gibi bir çalışmak gibi bir girdabın içine giriyorlar. Herkes biliyor ki, güneş balçıkla sıvanmaz. Çamur at izi kalsın mantığında atılan çamur, atanın kafasından aşağıya geçer” şeklinde konuştu.

Üstümüzden silindir gibi geçtiler

İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan operasyonu ile ilgili de açıklamalar yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Operasyon yapıldığında dayımız, amcamız, eniştemiz yoktu. Üzerimizden silindir gibi bir daha, bir daha geçtiler. Çok şükür hala ayaktayız. Emniyet güçleri ve birçok yetkili ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine gidilsin’ diye teşvik ettiler. Engellemediler. Orada bir şey olmadığını bile bile, ‘ya tutarsa’ diye üzerimize geldiler. İyi oldu. Biz zaten ne yaptığımızı biliyorduk. İzmirliler de nasıl yoğurt yediğimizi bilirler. Ama Türkiye bilmiyordu, Avrupa bilmiyordu, dünya bilmiyordu. Şimdi bizim ne adam olduğumuzu, kul hakkına el uzatmadığımı bütün dünya öğrendi. Böyle de faydası oldu. Bu ülke, yönetenler tarafından istismar edilmediği müddetçe, kendi gücüyle kalkınacak bir ülkedir. İzmir’e 10 sene önce geldim. 5 senede borcunu harcını bitirdim. 5 senedir yatırım yapıyorum. Kenti belirli bir noktaya getirdik. 5 senede de kalkındıracağız. Bu ülke zengin. Kaynağımız var. Yeter ki, sahip çıkalım; çalmayalım, çaldırmayalım. Çalınmayacak bir düzende, çaldırmayacak  bir düzende, Büyük Şef İsmet Paşa’nın dediği gibi ‘Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır’ anlayışıyla ülkemize sahip çıkmalıyız.”

Kürüm’den Hükümet’e sitem

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ilçenin gelişimine çok büyük katkı  sağlayacak bir projenin açılışının gerçekleştirildiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Karabağlar'ın iki yakasını bir araya getirecek bir proje olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Çok kısa sürede bize bu büyük bulvarı kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanıma ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yol sayesinde Karabağlar'ın kaderi değişecek. İlçemize bir tuğla koyanın ölene kadar kölesi olmaya devam edeceğim. İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar'da, merkezi hükümetin bir tuğlayı üst üste koyduğunu görmedik. Oysa onların yapacağı her hizmetin bedelini kuruş kuruş ödemiştir bu halk. Biz bağış da istemiyoruz.”

50 milyonluk yatırım


İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasındaki ulaşımda büyük kolaylık sağlayarak bölge trafiğini rahatlatan yeni güzergah; 30 milyon kamulaştırma bedeli, 20 milyon TL yapım ve asfaltlama gideri olmak üzere toplam 50 milyon TL’ye mal oldu.

Trafiğe soluk aldıracak ekspres güzergah için kısım kısım yeni imar yolları açan,  gerekli noktalarda ise toplam 2 kilometre uzunluğunda değişken yüksekliklerde istinat duvarı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 noktada kavşak, 10 noktada da sinyalizasyon oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, mevcut kavşaklarda düzenleme yaptı. Havai hatlar yer altına alındı. 4549 Sokak’ta yaya alt geçidi yapıldı. Bölgedeki tretuvar düzenlemesiyle birlikte yeşil alan düzenlemeleri ve ışıklandırmalar da tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, proje kapsamında yaklaşık 12 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattının yapımını gerçekleştirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, eğim ve kot farkı nedeniyle bölünmüş yol olarak yapılan 4549 Sokak üzerindeki cami, sağlık ocağı ve okulun bulunduğu noktada vatandaşların güvenli geçişini sağlamak için yaya alt geçidi de yaparak önemli bir ihtiyacı da karşılamış oldu.