İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı ilk birleşiminde, kent gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ramazan Bayramı tatilinde Çeşme’de yaşanan yoğunlukla birlikte baş gösteren su sorununun çözümü için harekete geçtiklerini belirten Başkan Kocaoğlu, bayram öncesi meydana gelen ve giderilen arızadan sonra depoların dolmaması nedeniyle ilçeye yeterli su verilemediğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem ilçenin eskiyen altyapısını yenileyeceklerini, hem de yeni bir hatla ilave su getireceklerini müjdeledi.

 
İzinleri alabilirsek çözeriz

Geçmiş yıllarda hizmet veren Fransız firmasının anlaşma süresinin bittiği için Alaçatı ve Çeşme’nin altyapı sorunu yaşadığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Projeyi bitirdik, altyapı ihalesine çıkıyoruz, seneye bitirmeyi düşünüyoruz. Ancak suyu versek de sistem taşımıyor. Çünkü Çeşme’nin en büyük problemi altyapı yetersizliği. Eğer kuraklık olursa ve Kutlu Aktaş Barajı’nda su olmazsa, biz Çeşme’ye su veremeyiz. Bizim 2 senedir düşündüğümüz bir şey var.  Yeni bir hatla tüm birleşik sistemle Çeşme’yi beslemek istiyoruz. Ama burada bir handikabımız var. Eski Çeşme yolundan boruları geçirebilmek için Karayolları'ndan izin alamadık. Bunu elbirliğiyle çözersek biz de kısa zamanda suyu getiririz. Kuraklık da olsa Çeşme’nin su problemini çözeriz. Planlanan Karareis Barajı yapılsa da, o suyu pompaya taşıyacak hatta ihtiyacımız var” dedi.

 
“Ağaç kesmiyoruz!”

Kültürpark’ta yapılması planlanan çalışmalara da değinen Başkan Aziz Kocaoğlu “Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğiyle belirlenen 42 adet hastalıklı ağacın yerine 633 adet  ağaç dikeceğiz. Yeşili artıralım, asfalt ve kilit parkeyi kaldıralım diye düşünüyoruz. Tüm bunların yanında İsmet İnönü Kültür Merkezi ile ilgili anlaşılmayan noktalar var. İsmet İnönü Kültür Merkezi, Atlas Pavyonu eskidi, hollerse zamanında İzmir fuarcılığının gelişimini sağladı, ancak şimdi işlevini yitirdi. Bütün bunların yerine yapılacak olan şeyse bitki örtüsüyle özdeşleşen içi kültür kokan bir saha. Bunların hepsini toplu yapacağız. Kültürpark için vazgeçilmez olan iki önemli unsur var. Biri kültür diğeri ise İzmir Enternasyonal Fuarı. Biz bu unsurları koruyacağız. 33 dönümlük yeri yıkıp, 11 bin metrekarelik hollerin olduğu kısma bir kültür merkezi yapma düşüncesindeyiz. Çünkü, koskoca İzmir’de 2 bin kişiyi aşan toplantı yapılacak salonumuz yok. Biz bu alana öyle bir yer yapacağız ki, bu yer 2 bin 200 kişiyi bir salonda ağırlayabilecek. Halka yönelik 85 yıllık değer olan İEF'yi de yine Kültürpark’ın içinde bir yıl inovasyon, bir yıl tasarım formatıyla eski günlerine döndürelim. İzmir Fuarı'nı eski gücüne kavuşturalım. Buna karşı çıkılıyor. Kim karşı çıkıyor? Çeşitli odalar, meslek kuruluşları. ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi ağaç kesecek’ diye karşı çıkıyor. Aslında biz ağaç kesmiyoruz