İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl da şenlik havasında kutladı. 21-24 Nisan 2012 tarihleri arasına yayılan “23 Nisan 3.Çocuk Festivali” kapsamında, çocuklara dolu dolu bir program sunan Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerine yakaladığı her fırsatta Başkan Aziz Kocaoğlu da katıldı. Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki uçurtma şenliğini izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, miniklerle halat çekme yarışı da yaptı. 

Alandaki etkinliklerden sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesi Artistik Buz Pateni sporcuları ve Senkronize Takımı sporcuları sahne aldı. Buz Sporları Salonu’nu dolduran çocuklar ve aileleri, genç sporculara gösterileri sırasında alkışlarla destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Çocuk Korosu’nun konserini de keyifle izledi. Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın eşlik ettiği konserin sonunda, koroyu çalıştıran öğretmenlere teşekkür çiçeği verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Festivali, bugün Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen kutlamalarla sona eriyor. Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin 150 Watt Grubu ve perküsyon grubu ile org ve gitar sınıflarının müzik dinletileri kulakların pasını silerken, etkinliklerde quilling (kağıt kıvırma) atölye çalışması, kukla atölyesi, satranç turnuvası, mangala oyunu turnuvası, seramik etkinliği, resim grup ve ebru sanatı çalışmaları da güne renk katıyor.