Güzelyalı Hatay Lions Kulübü tarafından düzenlenen toplantıya konuk olarak katılan Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlar ve dava süreciyle ilgili bir soru üzerine, “Ne çıkarsa bahtımıza diyerek daldılar ama bizim için problem yok. Çünkü benim ailem, 1800’lerden beri belediye başkanlığı görevi yapıyor. Belediye başkanlığının nasıl yapıldığını da, maddi ceremesini de çok iyi biliyoruz. Belediye başkanlığı namuslu yapılacaksa, servet edinerek değil, servet yiyerek yapılır. Başımıza gelenler bir sınavdır. Ve bu sınav, bize direnç veriyor, güçlendiriyor. Bazı insanlar zorluklar karşısında havlu atar, bazılarına da mücadele ve çalışma azmi gelir. Rabbim bana da bu gücü vermiş. Çok şükür hayatımda, hesabını veremeyeceğim herhangi bir yaprak yok” şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Belediye başkanlığı yaparken siyaset girdaplarında onun adamı, bunun adamı diye dolaşırsan, yok olur gidersin. Belediye başkanlığı; dini, dili, mezhebi ne olursa olsun, halkına adil ve eşit davranmaktan, herkesin hakkını hukukunu korumaktan geçer. Bilmem kim böyle dedi diye, onun bunun direktifleriyle belediye başkanlığı yapılmaz.”

Güzelyalı Hatay Lions Kulübü Başkanı Santo Şaul, toplantı sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bir teşekkür plaketi sundu. Kulüp üyelerinden ressam Evlin Öztürk de, bir tablosunu Başkan Kocaoğlu’na armağan etti.