İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aynı akşam içinde hem Karabağlar hem de Tire’ye giderek iki farklı etkinliğe birden katıldı.

Başkan’ın ilk durağı Karabağlar oldu. Karabağlar Belediyesi ile Anadolu Erenleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Abdallar Şöleni” renkli görüntülere sahne oldu. Şölende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Dünyada hiçbir kültürde, hiçbir felsefede gönülden sevmek yoktur. Sadece Anadolu felsefesinde gönül vardır, gönülden sevmek vardır” dedi.

Anadolu'nun farklı bölgelerinden gelen vatandaşların kendi kültürlerini, örf ve adetlerini unutmadan İzmirlilik bilinciyle çalıştıklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir'in gelişmesini, kalkınmasını, İzmir insanının mutluluğunu, lokmasını büyütmek için çalışıyoruz. Doğduğumuz yeri, atalarımızın kabirlerinin olduğu yeri, göreneklerimizi unutmayacağız. Anadolu zenginliği soyut bir kavram değil, farklılığa dayanan sevgi, saygı ve hoşgörüdür” dedi.

Karabağlar İhsan Alyanak Spor Tesisleri’nde düzenlenen şölende Başkan Aziz Kocaoğlu'na, Dernek Başkanı Yücel Sevinç tarafından bir de plaket verildi.

 
Tire’de Efeler karşıladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Karabağlar’ın ardından Tire’deydi. Bütünşehir Yasası ile 30 Mart yerel seçimlerinden sonra “resmen” Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacak ilçede belde belediye başkanları, muhtarlar ile kooperatif, oda, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Çiftçinin, emeğin dostu büyük başkan” sloganıyla karşılandı. Tire Çok Amaçlı Salonu’nda Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in ev sahipliğinde düzenlenen geceye Devlet Eski Bakanı Halil Çuhaloğlu, Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğru ve Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem ile birlikte kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra yürürlülüğe girecek Bütünşehir Yasası’nı beklemeden Tire’de çalışmalara başladıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı diğer 21 ilçede yapılan yatırımların Tire’ye de geleceğini belirtti. 

 
Sonuna kadar arkasındayız

İlçelerine verdiği destekten dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise, “Kendim kadar emin olduğum Aziz Başkanımla 5 yıldır birlikte görev yapıyoruz. Yakından takip ediyorum ve örnek alıyorum. Aziz Başkanım kendini kentine ve hemşehrisine adamış bir belediye başkanınıdır; başka bir şeyde gözü yoktur. Başkanımızın verdiği destekle ilçemizin nasıl kabuk değiştirdiğini görüyorsunuz. Ama daha bitmedi, 30 Mart’tan sonra devamı gelecek, artık yetki alanına giriyor. Aziz Başkanın sonuna kadar arkasında ve yanındayız” dedi.