CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu yeniden aday gösterdi. Kocaoğlu’nun adaylığı, pazar günü Merkez yönetim Kurulu tarafından kabul edildi ve Parti Meclisi’nin onayını sunuldu. Saat 13.00’de toplanan PM’de adaylar, illerin alfabetik sırasına göre görüşüldü. Bu nedenle Kocaoğlu’nun adaylığı geç saatlerde netleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, adaylığı kesinleştikten sonra yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

“Genel Başkanımızın ve parti yöneticilerimizin teveccühü için çok teşekkür ediyorum. Bugün çok zor dönemden geçiyoruz. Ancak her geçen gün aydınlık bir geleceğe biraz daha yaklaştığımızı görmekten de mutluyuz, umutluyuz. Bu süreçte hepimize çok önemli görevler düşüyor. En başta da dayatmalara ve ‘ben yaptım oldu’lara karşı mücadele etmemiz, dik durmamız, direnmemiz gerekiyor. Birbirini seven, birbirini kucaklayan, lokmasını paylaşanların ülkesi ve kenti olmak zorundayız. Nefes alacağımız alanların haraç mezat satılmasına karşı durabilmeli, rant için değil yaşam kalitesi için çalışmalı, çabalamalıyız. Adaylığımın bu açıdan önemli olduğunu düşünüyorum. Ben İzmirlilerin onurlu yaşam hakkını korumak için adayım. Ayrıştırmak için değil birleştirmek, ötekileştirmek için değil kaynaştırmak için adayım. Adalet için adayım, kul hakkı için adayım. Yüzülebilir körfez için, Avrupa’nın fuar merkezi İzmir için adayım. İzmir’in geçmişine de geleceğine de sahip çıkmak için adayım. Katılımcı bir yerel yönetim anlayışı için adayım. Kerhen değil gönülden adayım.

RAKİP DEĞİLİZ

CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Canan Arıtman, Kocaoğlu’nun en yüksek oyu alması için çalışacağını belirterek, “Aziz Bey başarılı bir belediye başkanı. Biz onun bu seçimde de yine en yüksek oyu getirmesi için yanında çalışacağız. Aday adayı olduğum zaman da bir buket çiçek alıp ilk onu ziyaret ettim. Biz rakip değiliz aynı partinin omuz omuza mücadele veren insanlarıyız. Ziyaretimde ‘ben aday gösterilirsem siz benim yanımda olun, siz aday gösterilirseniz ben sizin yanınızda olacağım’ dedim. O sözümü tutacağım” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olan Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Kocaoğlu’nun adaylığı için “İzmir’e ülkemize hayırlısı olsun. Ben de aday adayı olarak her kesimden çok büyük ilgi ve destek gördüm. Zaten Ege Koop gibi bir kurumun genel başkanıyım. Önümüzdeki süreçte işimize devam edeceğiz” dedi.