Kanal 35’te yayınlanan Sabah Postası programında Kemal Önderoğlu’nun konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Özel İdare mallarının Hazine’ye devredilmesine karşı başlattıkları mücadelenin yeni stratejisi hakkında önemli ipuçları verdi. Başkan Kocaoğlu, “Allah bize direnme ve doğru bildiği yolda dönmeden, arkasına bakmadan yürüme gücü vermiş. Biz pes etseydik, 397 yılla yargılanırken mahkemelerde pes ederdik. Bu hakkımızdan ne vazgeçeriz, ne pes ederiz!” dedi.

İzmirli, malına sahip çıktığı müddetçe, “tek başına da olsa” mutlaka bu mücadeleyi sürdüreceğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmirli beni su ya da kanal için seçmedi; şehremini olarak seçti. Yani canına da malına da sahip çıkayım diye seçti. Valilik’teki komisyon, mal paylaşımında bize sadece personel verdi. Sağ olsunlar ama bu mallar İzmirlinindir. İzmirli nasıl arsenikte ve Kordon’a yol yapımında dik durduysa, İl Özel İdare malları konusunda da dimdik duracak ve o davayı kazanacaktır. Zaten biz de Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yargı sürecini başlatıyoruz.”