2011 yılı Mayıs ve Kasım aylarında polisin gerçekleştirdiği operasyonların ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu toplam 129 sanığın yargılanmasına, İzmir Özel Yetkili 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanmıştı. Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasının ardından dava 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti.

Aziz Kocaoğlu, dün öğleden sonra avukatı Ercan Demir ile Bayraklı Adliye Sarayı'na geldi. Kocaoğlu ve avukatı Ercan Demir Başsavcıvekili Cevat Barutçu'nun odasına gitti. Yaklaşık bir saat kadar odada kalan Aziz Kocaoğlu'nun sürpriz adliye ziyaretinin nedeni daha sonra ortaya çıktı.

Aziz Kocaoğlu'nun, 'çete reisi' olarak yargılandığı davada, soruşturmayı yürüten dönemin Özel Yetkili Başsavcıvekili Ali Haydar, savcılar Birol Çengil ve Sait Demiröz hakkında, geçtiğimiz kasım ayında HSYK'ya yaptığı şikayetle ilgili ifade verdiği öğrenildi. Kocaoğlu, avukatı Demir ile savcılardan neden şikayetçi olduğunu şöyle açıkladı:

"2 Mayıs 2011'de sabah erken saatlerde belediye bürokratlarının evlerinde ve çalışma ofislerinde arama yapılıp, sonrasında gözaltına alındılar. Bu soruşturma kapsamında ben de haksız çıkar elde etmek için kurulmuş suç örgütünün lideri olmakla suçlandım. Soruşturma sırasında gizlilik kararı verildiğinden, dosyada bulunan bilgi ve belgelere kimse ulaşamadı. Soruşturma dosyasında bizim erişemediğimiz birçok belge ve görüntüler basında yer aldı. Soruşturma dosyasında bulunan bilgiler kamuoyunu yönlendirecek şekilde basına servis edildi. Medyaya sadece benim ve diğer arkadaşlarım aleyhine kanaat oluşturacak bilgi ve belgeler verildi. Belgelerin bütünlüğü bozulup o haliyle medyaya servis edildi. Bu bilgi ve belgeler adliyedeki soruşturma dosyasından sızdırılmıştır. Bu görüntü, belge ve bilgilerin başka bir yerden elde edilmesi mümkün değildir. Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden üç savcıdan da şikayetçiyim."

Avukat Ercan Demir de müvekkilinin beyanlarına katıldığını, şikayet dilekçesini tekrar ettiğini, sızdırıldığını belirtilen haber ve görüntüleri bir dilekçe ekinde sunacaklarını belirtti. Aziz Kocaoğlu, ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.