İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Doğal Yaşam’dan kareler” konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’a destek mesajı verdi.

Fazıl Say hakkında geçtiğimiz haftalarda twitter mesajları nedeniyle 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin kabul edildiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, tarih boyunca sanatçı ve aydınların iktidara sahip olanlarla sorun yaşadığını vurguladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Fazıl Say, Türkiye’nin son dönemde yetiştirdiği, dünyaca tanınan bir sanatçı ve aydındır. Bugün ona yapılan baskı ve sindirme; sanatçı kişiliğinin yanı sıra aydın olmasından, ülke sorunlarına, halkımızın sorunlarına, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine dair berrak, aydınlık fikirlerinin olmasından dolayıdır” dedi.

Başkan Kocaoğlu, Fazıl Say’a hem kendisi hem de İzmirli sanatsever ve aydınların selam ve sevgilerini de yolladı.

Kültür ve sanatın ülkelerin ilerlemesi için “vazgeçilmez” olduğu vurgusunu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Birlik olmak durumundayız. Birlikten güç doğar. Geçici dönemlerde yaşanan ufak tefek sıkıntılar, insanlık tarihinde anımsanamayacak kadar çok kısa zamanlardır. Biz yönümüzü ileriye, ışığa dönmek zorundayız, öyle de yapıyoruz” dedi.

Plaketler deve kuşu yumurtasından

Doğal Yaşam Parkı’nda barınan 120’den fazla türde, 1200’ü aşkın hayvanı genç nesillere tanıtmak ve fotoğrafçılığın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Doğal Yaşam’dan Kareler” başlıklı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Bu yıl ilk kez yapılan yarışmaya 147 kişi, 700’ü aşkın fotoğrafla katıldı. Yarışmanın seçici kurulunda Fotoğraf sanatçısı Lütfü Dağtaş, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Birinci, Yrd. Doç. Dr. Şebnem Soygüder,  Yrd. Doç. Dr. Yüksel Batur ve Veteriner Hekim Hakan Öztürk yer aldı. Yarışmacının birinciliğini ve büyük ödülü Seyhan Türemen (Bornova-İzmir) kazandı. Oğuz Hekim (Çiğli-İzmir) ikinci, Seçkin Yenici de (Söke-Aydın) üçüncülüğü elde etti. Yarışmanın mansiyon ödülü de yine Seyhan Türemen’e verildi. Dereceye girenlere Doğal Yaşam Parkı’nın temasına uygun olarak “Deve kuşu yumurtası” üzerine hazırlanan plaketler ve çeşitli hediyeler verildi.