Figen Bican- Birçok belediye başkanı projelerini, çalışmalarını, görevde olduğu süre içinde yaşadıklarını açıklamayı sürdürürken Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol farklı bir yöntemi tercih etti. Belediyenin Sarnıç'ta bulunan tesislerinde basın kuruluşlarının temsilcileri ile buluşan Başkan Şenol daha sonra, turistlerin kullandığı araçla ilçeyi gezdirdi. İzmir'e kruvaziyer turizmi için gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen üstü açık aracı kiralayan Başkan Şenol, projeleri ve tesislerde yapılan çalışmaları yerinde anlattı.Gaziemir Belediyesi olarak yaptıklarını 'reklamı sevmemekten' dolayı anlatamadıklarını ifade eden Başkan Şenol, "İlçemiz, İzmir'en hızlı ve çok çabuk gelişen ilçesidir. Yatırım, kültür, fiziksel anlamda çok iyi bir yerlerdeyiz.Bu kentte belediye başkanı olmak benim için onur ve gurur meselesidir. Gaziemir İzmir'in parlayan yıldızı. Her yıl nüfusumuz 8-10 bin kişi artıyor. Gaziemir'de şu anda 1.2 milyon TL'ye satılan daireler var. Hiçbir banka yatırdığınız paranın iki katını bir sene sonra vermez ama Gaziemir'e yapılan yatırımlar katlanarak kar ettiriyor. İlçemizde Havaalanı, Serbest Bölge gibi çok önemli yatırım alanları var. Yeni fuar alanı yapılıyor. İnşallah KİK'e takılmazsa o yatırım da hayata geçer. Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden birisi olan fuar alanını merakla bekliyoruz" dedi.

Yerim olsa Büyükşehir'e tahsis ederim


İlçede toplanan çöplerin geri dönüşüm tesisleri vasıtasıyla tekrar kazandırıldığını anlatan Başkan Şenol, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisans alan tesisin çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü söyledi. Alanda çalışmaları inceleyen ve basın mensuplarını uygulamanın yapıldığı yere gezdiren Başkan Şenol, "İlçemizde günün belli saatlerinde toplanan çöpler burada ayrıştırılıyor. Harmandalı'na gitmek yerine dönüşüm sağlanarak geri kazanım yapıyoruz. Daha önce İzmir'de 11 firma vardı ve konsersiyum halinde keyiflerine göre geliyorlardı. Ben bunu bozarak sürekli alım yapacak bir şirket ile anlaştık. İlçede günde 8-10 ton çöp geri kazandırılıyor. Ben belediye olarak 4-5 araç kaldırmıyorum ama doğa daha çok kar ediyor. Atıklar doğaya bırakılmıyor. Çevre kirlenmiyor. Büyükşehir Belediyesi'nin geri dönüşüm tesisi projesi var. Torbalı ve Menemen ayağa kalkıyor. Keşke benim yerim olsa da tesise yer tahsis etsem. İnsanlar bu tesisi çöp tesisi olarak algıladıkları için sıkıntı yaşanıyor" diye konuştu.


Kocaoğlu'nun arkasındayız


Geçtiğimiz gün belediye başkan adaylığı için 'yüzde 90 adayım' diyen Başkan Kocaoğlu'na ilçe belediye başkanlarından destek gelirken Başkan Şenol da konunun önemine dikkat çekti. Kocaoğlu'nun arkasında olduklarını anlatan Şenol, "Aziz Kocaoğlu yatalak bile olsa bastonları koltuk altına verip onu belediye başkanı seçeceğiz. Hemde yüzde 50 değil yüzde 70 ile seçeceğiz. Türkiye'nin en çalışkan belediye başkanına ihtiyacmız var. Yatırımlar duruşu, dürüstlüğü ile örnek olacaktık. O beş yıl daha kalmak zorunda. Zaten kendisi savaşan bir insan. Devam kararı alması herkesi rahatlattı" dedi. Şenol'un "Kocaoğlu bu açıklamayla benim önümü de kesti. Ben de Büyükşehir'i düşünüyordum" esprisi toplantıda gülüşmelere neden oldu.


Misafir ağırlarken utanmıyorlar

Üç yıllık süreçte çok ciddi altyapı yatırımları yaptıklarını anlatan Şenol, "Bundan sonra gelecek belediye başkanları 20 yıl alt yapıya yatırım yapmayacak. Belediyenin 30 yıllık araç gereç ve ekipman ihtiyacını karşılayacak malzeme aldık. Artık şiddetli yağmurlarda sorun yaşamıyoruz. Dün yağan yağmurda bir evi bile su basmadı. Ben de kendi kendime 'Gaziemir Avrupa Birliğine girmiş' dedim. Büyükşehir Belediyesi Gaziemir'in altyapı yatırımlarına 14 milyon TL kaynak aktardı. Daha önceden Sarnıç başta olmak üzere dışarı açılan şirketlerin bulunduğu yerlerde ihracat yapan şirketler yurt dışı bağlantılarında misafir ağırlarken 'utanıyoruz' diyordu. Şimdi yerleri düzenli, yollar güzel, her şey Avrupa standartlarında olduğu için gurur duyarak iş yaptıkları şirketlere çağrıda bulunuyorlar" diye konuştu.

Her gün mali polis geliyor

Diğer belediye başkanlarının yaşadığı baskı ve sıkıntılardan bahseden Başkan Şenol, Gaziemir olarak bu anlamda dertli olduklarını da anlattı. Devletin resmi kurumu Devlet Malzeme Ofisi'nden bile malzeme aldığı için polisin dosyaları istediğini ifade eden Şenol, "Her gün mali polis, dosya geliyor. Ama her gün olur mu?. Malesef belediyelerde işler artık bu duruma geldi. Yapılanlara baktığımda kendi kendime düşünüyorum. Sanki üç yılda ben ülkeyi sattım. Bir binanın çatısının biraz yüksek olmuş gerekçesiyle eğiminden dolayı yargılandım. Ülkenin yüzde 60'ı kaçak yapılardan oluşuyor. Bereket konudan beraat ettim" dedi.


Çok savaştım

Sarnıç'ta bulunan orman arazilerinin ve tesislerin geçmişte 'üçüncü kişilere kiralanamaz' maddesi olmasına rağmen birilerine kiralandığını anlatan Başkan Şenol, "Şimdi tesisler ve arazileri belediye bünyesine aldık. Bu konuda kesin karar vererek ormandan alınan araziler için çok mücadele ettim ve savaştım. Zaten ilk mahkemede hepsini geri aldım. Daha önce saati 80 TL'den kiralanan halı saha şimdi bedelsiz olarak gençlerimizin hizmetine sunuldu. Ayrıca belediyeye ait restoranı da burada yeniledik. Yine iki adet kır düğün salonu projemiz var. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor" dedi. Başkan Şenol ilçe sınırlarında bulunan "Şahin Tepesi"nin tahsisisi istediklerini ama Ankara'dan siyasi olarak meseleyi aşamadıklarını anlattı.

Tehdit alıyorum

Belediye bünyesinde sosyal yatırımların yanında eğitime de çok ciddi kaynaklar aktardıkları anlatan Başkan Şenol, okullara altyapı yatırımlarında destek veririrken malzeme yardımında da bulunduklanını anlattı. Belediyenin kurduğu dersanede 2 bin 58 öğrenciyi sınavlara hazırladıklarını ifade eden Şenol, "Özel dersaneneler bana ciddi anlamda tepki gösteriyor. Hatta 'bu işi yapma, bırak' diye tehdit edenler bile oldu. Tabi ki belediye başkanı olarak kafama silah dayayan yok ama tatlı bir şekilde üstü kapalı tehditler var. Ben de tehditlere aldırmadan yoluma devam ediyorum. Dersanenelere para veremeyen muhtaç çocuklarımızı sınavlara hazırlıyoru. Dersanemizin başarısı da oldukça yüksek" ifadelerini kullandı.