İhalesi geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapılan ve ilk kazması Ağustos ayında vurulan inşaatın tam gaz devam ettiğini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Haziran ayında Güzelbahçe modern bir kültür merkezine kavuşacak. Güzelbahçe'de bir rüya gerçek olacak” dedi.

Projede otopark olarak görünen zemin katının tamamlandığını ve birinci kat inşaatının sürdüğüne dikkat çeken Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle burada10 milyon liralık bütçeyle sosyal ve kültürel amaçlı bir merkez yapılacak. İçinde kapalı pazaryerimiz olacak, yine Güzelbahçe'de ilk kez yer altı otoparkı burada inşaa edilecek. Kültür Merkezi'ndeki salonumuzda kullanılacak tüm malzemeler akustik özellikte olup ortamdaki ses ve görüntünün akıcı ve anlaşılır bir şekilde dağılması sağlanacak. Güzelbahçe'de kamuya ait en büyük kapalı salon bu merkezin içinde yer alacak. Böylece Güzelbahçe'de yaz -kış kültürel ve sanatsal etkinlikler rahatlıkla yapılabilecek” diye konuştu.

KÜLTÜR MERKEZİNDE NELER OLACAK?

* 3 bin 700 metrekarelik alana altında 86 araç kapasiteli 3 bin 300 metrekarelik kapalı otopark yer alacak.

*Zemin katta ayrıca 100-370 metrekare arasında değişen ölçülerde altı adet dükkan inşaa edilecek.

Yine zemin katta açık tezgahların koyulabileceği 2150 m2 alan bulunacak.

* Ayrıca, içinde kendine ait su ve elektrik tesisatı bulunan ve her biri ortalama 20 m2 alana sahip 10 adet kapalı tezgah yer alacak.

*Pazaryeri için yaklaşık 2350 metrekare yer ayrılırken, binanın kuzey tarafında ayrıca 23 araçlık açık otopark bulunacak.

*Merkezin birinci katında İstikbal Caddesi'ne bakan bölümde 110 metrekarelik 5 adet dükkan, orta bölümde ise açık hava etkinliklerinin yapılabilmesi için 1330 metrekarelik bir meydan yer alacak.

*Ayrıca bu katta biri 320, diğeri 440 kişilik olmak üzere iki adet kapalı düğün salonu inşa edilecek. *İki düğün salonu arasında ses ve ısı izolasyonunu sağlayan katlanır perde duvar olacak. Perde duvar kapalı durumda olduğunda aynı anda 2 salonda da düğün veya başka bir etkinlik yapılabilecek. Perde duvar katlanır özelliği ile vestiyerlerin arasına toplandığı zaman 760 kişilik, 1150 m2 alana sahip tek bir salon ortaya çıkacak ve böylece Güzelbahçe, ses ve ışık sistemlerine sahip en büyük kapalı salonuna kavuşmuş olacak.

*İkinci katta İstikbal Caddesi'ne bakan kısımda deniz manzaralı yaklaşık 710 m2 lik açık teras ve ayrıca 90 m2 lik teras kafe vatandaşlarımıza hizmet verecek. Diğer tarafta 350 m2 lik yarı açık fuaye yer alacak.

*Çok amaçlı salonumuzun yan taraflarında biri 180 m2 'lik diğeri 270 m2' lik iki adet fuaye hizmet verecek ve bu alanlarda kokteyller, sergiler ve diğer sosyal etkinlikler yapılabilecek.

*Ayrıca 580 kişi kapasiteli çok amaçlı salon yer alacak.

*Sahne ve sahne arkası toplamda 160 m2 olan salonda her türlü tiyatro, konferans, konser ve diğer etkinlikler yapılabilecek.