Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldığı bildirilen ova yollarının asfaltlanması projesi kapsamındaki çalışmalar, Menderes’in Develi Köyüne de ulaştı. Kışın çamur, yazın da tozdan kurtulan Develi Köyü sakinleri, projenin mimarı Başkan Aziz Kocaoğlu’nu “Yolların Kralı” yazılı pankartlarla karşıladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz dönem başlatılan ova yollarının asfaltlanması projesi, bölgedeki çiftçiyi sevindirdi. Yılın belli dönemlerinde arazilerine yürüyerek bile ulaşmakta zorlanan, yazın toz nedeniyle ürünlerinin kalitesi düşen çiftçiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu teşekkür etti. Tamamlanan çalışmaların ardından köyü ziyaret eden giden Başkan Kocaoğlu, burada “Yolların kralı dürüst Başkan” yazılı pankartlarla karşılandı. İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün’ün de yer aldığı ziyarette Başkan Aziz Kocaoğlu, her ne kadar sorunlarını ve beklentilerini anlatmalarını istese de, köy halkının gündeminde Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanan ova yolu vardı. Başkan Kocaoğlu’na duydukları minnettarlığı dile getiren muhtar Bayram Bakışkan, “Bizler sizin sayenizde seralarımızdan ürünlerimizi toz olmadan, kırmızı örümcek olmadan alabiliyoruz. Tarlalarımıza yaz-kış ulaşabiliyoruz. Sayenizde köyümüz medeniyete kavuştu” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise sadece görevini layıkıyla yerine getirmenin çabası içinde olduğunu belirterek, bu projenin ortaya çıkmasının ardında kendisinin de bir çiftçi çocuğu olmasının yattığını, tarım kesiminin sorunlarını ve beklentilerini çok bildiğini söyledi.


TOZ GİTTİ, BEREKET GELDİ

BAYRAM BAKIŞKAN (MUHTAR):
“Benim 80 yaşında dayım var. Geçenlerde getirip buraları gezdirdim. Bana ‘rüyamda görsem inanmazdım’ dedi. Eskiden vatandaşımız ürününü pazarlayamıyordu. Yağmur yağdığı zaman traktör bile geçemiyordu. Allah Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nu başımızdan eksik etmesin.
Seralardaki ürünlerimiz kırmızı örümcekten kurtuldu. Artık hiç ilaç kullanmadan organik ürün yedirebileceğiz İzmirlilere. Köyün merkezinde sera ürünün fiyatı neyse, artık en ücra köşedeki ürünün fiyatı da aynı. Bizlere bu gururu onuru yaşattığı için Başkanıma çok teşekkür ediyorum.”

YÜKSEL BAKIŞKAN (ÜRETİCİ):

“Buralara daha önce çamur yüzünden traktörle bile zor gelirdik. Şimdi çok memnunuz. Seralarımız var. Ürünlerimiz pazarlamak zorundayız. Pazarcı daha önce buralara gelmek istemiyordu. Tarladan ürünü kaldırıp götüremiyorduk. Şimdi bu yollar sayesinde seranın yanına kadar arabalara gelip malları alıyorlar. Bu hizmeti getirenlere çok teşekkür ediyoruz.”

MUSTAFA BABAYİĞİT (ÇİFTÇİ):

“Bu yollar dün çamurdu, bugün asfalt oldu. Aziz Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizi tozdan çamurdan kurtardı. Biz bu yollarda çok çile çektik. Geçmişte buraya sadece traktörle ulaşabilirdik. Şimdi taksiler bile kolaylıkla ulaşıyor. Hayal bile edemeyeceğimiz şeyler oldu burada. 40 senede geçse de Aziz Başkanım unutulmaz buralarda. Allah bin kere razı olsun.”

HASAN TAHSİN ECE (EMEKLİ):

“80 yaşındayım. Bugüne kadar görmedik böyle bir hizmeti. Çok güzel oldu. Çamurdan tozdan kurtulduk. Allah bin kere razı olsun. Hiç aklımıza gelmezdi bu yolların asfaltlanacağı.”