Tüm dünyada kutlanan “1 Mayıs İşçi Bayramı”, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda da on binlerin katılımıyla coşku içinde kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Oğuz Oyan ve Mehmet Ali Susam, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, meclis üyeleri ve partililerle birlikte İzmir Fuarı’ndan Gündoğdu Meydanı’nda kadar yürüdü.

Başkan Aziz Kocaoğlu, Gündoğdu Meydanı’nda işçiler tarafından coşkuyla karşılandı.  İlçe belediye başkanları ile bir araya gelen Başkan, coşkulu kalabalıkla birlikte kutlamalara eşlik edip davul zurna eşliğinde halay çeken işçilerin arasına katıldı. Alanı dolduran İzmirliler, Başkan Kocaoğlu ile fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Başkan Kocaoğlu, Gündoğdu Meydanı’nda verdiği mesajda, tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı. Çalışanların sosyal haklarına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “İşçi haklarının kazanılmasında, işçi haklarının iyileşmesinde, dolayısıyla da tüm insanlığın, vatandaşlarımızın yaşam haklarının gelişmesinde 1 Mayısların çok önemli olduğu bilinciyle buradayız, destek veriyoruz” dedi. Gündoğdu Meydanı’nın bayraklarla ve çiçeklerle süslendiğine ve büyük bir coşku yaşandığına dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, meydanı dolduran on binlerce İzmirli’ye de teşekkür ederek, katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kocaoğlu, “Emeğin bayramını hak ettiğimiz şekilde, şölen havasında kutlamak dileğiyle, tüm emekçi dostlarımızın, tüm hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın İşçi Bayramı’nı kutluyoruz” diye konuştu.