Bir gazetenin ortaya attığı iddia üzerine yapılan açıklamada, Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy başkanlığında yürütülen çalışmalarda, iş makineleri ve kamyonların, sadece kazı alanı dışındaki kontrol edilmiş toprakları taşıdığı kaydedildi. 

Antik Roma Hamamı alanındaki çalışmaların hızla ve hassasiyetle sürmesi için, Hamam yapısından çıkarılan toprakların, uzman arkeologlar tarafından Kazı Başkanlığı gözetiminde titizlikle incelenerek elendiğini ve olası buluntular ayrıldıktan sonra kalan toprağın ören yerinin hemen yan tarafına yığıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Biriken bu topraklar da ayda birkaç kez olmak üzere taşınmaktadır. Kamyonların giriş yaptığı alan Kazı Alanı dışında olmakla birlikte, alandaki tüm hareketler ve çalışmalar, uzman kazı ekibinin kontrolünde yapılmakta olup aksi bir düşünce söz konusu olamaz” diye konuştu.

Uzman ekipler, titiz çalışma


Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy başkanlığında uzman ekipler tarafından sürdürülen Agora kazı çalışmaları, son dönemde 2. yüzyıla ait olan Antik Roma Hamamı üzerine yoğunlaştı. Akın Ersoy, bölgenin en önemli antik Roma hamamlarından birisi olan tarihi eserin, her türlü hava şartlarında büyük özveriyle milim milim gün yüzüne çıkarıldığını kaydetti.

Kentin turizm ve tarih potansiyelinin ortaya çıkarılması çalışmalarına büyük destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Agorası’nın gün yüzüne çıkarılması için bugüne kadar 27 milyon TL’lik kamulaştırma çalışması yaparken, Kazı Başkanlığı ile imzaladığı protokol gereği kazılara maddi destek de sağlıyor.