İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kısa adı ESİDEF olan Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun düzenlediği “Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı” toplantısına konuk oldu. ESİDEF yönetim ve istişare kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Türkiye’de yaşanan güncel ekonomik ve siyasi gelişmeler değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi üyesi olması nedeniyle Başkan Kocaoğlu’nu yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Aziz Başkanımız siyasetçi değil. Bizden biri, halktan biri... O yüzden bizim için ayrı bir kıymet ifade ediyor. Ülkemiz ve kentimiz adına kurduğu hayallerin gerçekleşmesini diliyoruz” dedi.  Federasyonun 12 il ve 27 ilçede toplam 9 bin 500 işadamının temsilcisi olduğunu hatırlatan Özkara, Türkiye’nin en önemli sorunu olan işsizliğin azaltılmasında sanayi yatırımlarının büyük önem taşıdığına da değinerek, “Ülkemiz için her sektör önemli. Ancak hizmet sektörü ve ticaretle bir yere kadar istihdam yaratabilirsiniz. Kalıcı ve köklü istihdam, sanayileşmede olacaktır” diye konuştu.

 
Hiç böbürlenmedik

Ülke ekonomisine katma değer oluşturacak her projenin arkasında var olduklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yaptıkları icraatları hiçbir zaman böbürlenerek anlatmadıklarını belirterek, “Sadece İzmir’e hizmet etme duygusu ile siyaset yaptığınız zaman ne kadar kutsal bir görevde bulunduğunuzu anlıyorsunuz. Biz de İzmir’i aynı ciddiyetle ele aldık. Göreve geldiğimiz gün ne hissediyorsak bugün de aynı şeyleri hissediyoruz. Var gücümüzle İzmir için çalışıyoruz. İzmir’i çok daha güzel günler bekliyor; bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.