İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapılan yenileme çalışmaları ve yatırımları yerinde görmek üzere Kemalpaşa'yı ziyaret etti. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın eşlik ettiği temasları sırasında Ören Mahallesi'nde İZSU tarafından yürütülen içme suyu şebeke çalışmalarını de inceleyen Başkan Kocaoğlu, ardından Yiğitler Köyü'nde vatandaşlarla sohbet etti. Bağyurdu Çarşısı'nda vatandaşlarla birlikte yürüyen ve sohbet eden Başkan Kocaoğlu, daha sonra bir düğün salonunda vatandaşlara seslendi. Kemalpaşa'ya her geldiğinde gördüğü büyük ilgiden mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Kocaoğlu, "Zaten bir belediye başkanına çalışma azmini veren,  onu gece gündüz koşturtan sizin sevginiz. Bir belediye başkanının başka bir isteği, beklentisi olamaz. Yaptığı iş ve  bıraktığı eserler ile gördüğü destek, onun en büyük mutluluğudur" diye konuştu.

200 km ova yolu asfaltlandı

İlçede bugüne kadar 200 kilometrelik üretim yolunun asfaltlandığını, 50 kilometrelik üretim yolunu daha asfaltlayacaklarını ve bunun 15 kilometresini tamamladıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi: "Alsancak'ta ne varsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan Kemalpaşa'da o olacak dedik. Çok amaçlı salonlar yaptık. 105 kilometre uzunluğundaki asbest boruları sağlıklı borularla yeniliyoruz. Halilbeyli Arıtması'nı revize ediyoruz. Ören'de piknik alanının yapımına başladık. Kanalizasyon eksikliklerimizi tamamlıyoruz. 14 kilometre uzunluğunda kanal şebekesi döşüyoruz. Kemalpaşa Belediyesi sınırları içerisinde Fen İşleri Daire Başkanlığımız 38 milyon 500 bin, İZSU Genel Müdürlüğümüz ise 13 milyon 500 bin liralık yatırım yaptı. İZSU'nun devam ettiği yatırımlar var. Yatırım rakamı bu yıl içinde 38 milyon liraya çıkacak."

Kiraz üreticisine destek


Çiftçiyi desteklemek ve kalkındırmak amacıyla kış aylarında ağaçları don ve dolu etkisinden, aşırı sıcaklarda da güneş yanığından korumak ve meyvedeki zararı en aza indirmek için Örtü Altı Kiraz Yetiştiriciliği Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve bu projeyi yaygınlaştıracaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, Kemalpaşa'ya kurulması istenen soğuk hava ve paketleme tesisi için de yasalar izin verdiği taktirde projenin yüzde 50'sini karşılayabileceklerini söyledi. Tüm bu yatırımların süreceğini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Tek amacım var, o da sizlere layık olmak. Bu tür projelere devam edeceğim. İzmir'in kalkınması, İzmir insanın mutlu olması, çocuklarımızın iyi beslenmesi, okuması, iyi giydirilmesi, gelir düzeyinin artması, yaşam standartlarının yükselmesi için çalışıyorum, çırpınıyorum. Belediye'nin parasını, kentte yaşayan dört milyon insanın parası olarak görüyorum. Ve bu para için gösterdiğim titizliği, kendi param için göstermedim."


Kemalpaşa'da neler yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemalpaşa'ya, Aziz Kocaoğlu'nun başkanlığı döneminde, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca 38 milyon 500 bin, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından ise 13 milyon 500 bin olmak üzere toplam 52 milyon liralık yatırım yaptı.

200 kilometre ova yolu asfaltlandı. 2011 yılı içerisinde 50 kilometre ova yolu asfaltlanacak. Bunun 15 kilometresi gerçekleşti.

Yukarı Kızılca, Bağyurdu, Armutlu, Ören, Ulucak çok amaçlı salonları hizmete alındı.

Yukarı Kızılca piknik alanı düzenlendi.

100 bin ton asfalt serimi yapıldı.

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Kemalpaşa Merkez, Örnekköy, Yukarı Kızılca, Ören ve Nazarköy'ün 105 kilometrelik hattı yenileniyor.

70 bin kişilik biyolojik atıksu arıtma tesisi yapıldı.

15 adet içme suyu sondaj kuyusu açıldı.

Cumalı, Yeşilköy, Sütçüler, Yenmiş köylerinin atıksu problemini çözmek için 10 kilometrelik yeni hat döşeniyor.

11 kilometre uzunluğunda dere ıslah projesi ve 3 adet tersip bendinin projesi hazırlandı; ihalesi yapılacak.

Bağyurdu, Yiğitler, Ören, Armutlu, Yukarı Kızılca, Aşağı Kızılca, Örnekköy ve Çınarköy yerleşimlerinin atıksularını arıtma tessine bağlayan 35 kilometrelik hattın projesi yapıldı, kamulaştırması yapılıyor.

Kemalpaşa merkezde 14 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattının yenilenmesi için ihaleye çıkılıyor.