İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yangınlarda meydana gelen mal ve can kayıplarını en aza indirmek için altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Metropol alanda halen 34 itfaiye grubu ile hizmet veren İzmir İtfaiyesi, Menemen’de yeni itfaiye binasını hizmete aldı. Yol ve kaldırım düzenlemeleri ile birlikte 973 bin liraya mal olan tesis törenle açıldı. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci,  Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz,  CHP İl Başkanı Ali Engin, eski belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 
Menemen’e 120 milyonluk yatırım

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem itfaiye personelinin güvenliği hem de vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla itfaiye yatırımlarına çok önem verdiklerini belirterek Narlıdere, Karabağlar, Eskiizmir, Gümüldür, Selçuk, Menemen ve Yeni Foça itfaiye binalarını tamamladıklarını, Seyrek, Gaziemir, Bayındır, Çaybaşı ve Aliağa’ya da yeni itfaiye binası yapacaklarını söyledi. Belediye bütçesinde en büyük payı itfaiyeye ayırdıklarını ve bundan da son derece memnun olduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz hafta Dünya Bankası Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) ile yaptıkları kredi sözleşmesi kapsamında kullanılacak kredinin 70 milyon liralık kısmını itfaiyeye araç –gereç almak üzere ayıracaklarını söyledi. Menemen’de görev süresi içerisinde gerçekleştirdiği alt yapı yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Kocaoğlu, 2006 yılından bu yana hayata geçirilen yol düzenlemeleri, açılan kavşak ve alt- üst geçitlerle bugün Menemen, Foça ve Aliağa’ya rahat ulaşım sağladıklarının altını çizdi. Evka – 5 ve Ulukent Kavşağı bittiğinde Konak’tan Menemen’e kesintisiz ulaşım sağlanacağının müjdesini veren Başkan Kocaoğlu, “Menemen ve Asarlık’ın alt yapısını A’dan Z’ye yeniledik. Asarlık Deresi yatağı düzenlendi. Mermerli-Ahıhıdır Deresi’nde ıslah çalışmamız devam ediyor. Asarlık dere yatağında 200 dönüm alanda kent ormanı oluşturacağız. Menemen Jandarma Durağı Yaya Üst Geçidi, Evka 2 İstasyonu ve Ulukent İstasyonu Yaya Üst Geçitleri ve menemen Esatpaşa Mahallesi Taşıt Üst Geçidi ve yol proje işlerine başlandı. Seyrek’te yeni bir itfaiye binası daha yapacağız. Fen İşleri Daire Başkanlığımız 2005 – 2012 yılları arasında Menemen’e 93.5 milyon, İZSU Genel Müdürlüğü de 27 milyon olmak üzere 120 milyonun üzerinde yatırım yaptı. Yatırımlarımız aralıksız devam edecek. İtfaiye binasının personelimize ve Menemenliler’e hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 
İzmir kabuğunu kırdı

Büyükşehir’e bağlanan çevre yerleşimlerin kazanımlarını gerçekleştirdikleri yatırımlarla dünya aleme gösterdiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, önümüzdeki haftadan itibaren 21 ilçe belediye başkanı ve yasa ile birlikte kendilerine bağlanacak ilçelerin belediye başkanları ile bir araya gelerek yapılacak yeni yatırımlar konusunda planlama çalışması yapacaklarını kaydetti. Merkezi Londra’da bulunan City Mayors Foundation tarafından Aralık ayının Başkan’ı seçilmesini de değerlendiren Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı;

“Bu onur bize gerçekleştirdiğimiz çevre yatırımları, finans dengesinin kurulması, borçların sıfırlanması, göçe yönelik sosyal projeler, iktidarın baskına rağmen direnerek iş yapmaktan verildi. Biz yol haritamızı önümüze koymuş yolumuza devam ediyoruz. Biz iyi örnek olarak,  doğru projelerle ayakları yere basan işler yaparak kenti kalkındıracak işler yaparak yolumuza devam edeceğiz. İzmir kabuğunu yırtmıştır. İzmir’i bundan sonra kimse tutamaz.  İzmirli’yi de bundan sonra kimse tutamaz.  İzmir üzerinden tozu dumanı atmış; ayağa kalkmıştır.  Potansiyelinin altında büyümenin çemberini kırmıştır.  İzmir hızlı bir şekilde büyüyecek ve gelişecektir”. 

 
Başkan Kocaoğlu’na “yatırım” teşekkürü

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 2004 yılında çıkan Büyükşehir Yasası ile birlikte bazı hizmet ve yetkileri Büyükşehir Belediyesi’ne devretmeleri ile birlikte ilçelerinde Başkan Aziz Kocaoğlu’nun katkılarıyla çok büyük değişim ve dönüşüm yaşadıklarını söyledi. Arıtma tesisi, dere ıslahı, asfaltlama ve içme suyu olmak üzere Menemen’e yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren ve içme suyu sonrası yapılan asfaltlama çalışmaları için Başkan Kocaoğlu’na teşekkür eden Şahin, “ Başkanımız kısa bir süre önce açtığımız Cumhuriyet Meydanı ve yer altı otoparkı için 1.5 milyon liralık, Tepe sosyal tesisleri için 2 milyon 650 milyon destek verdi. Bu katkılarının devam edeceğini biliyorum. Asansörlü yaya geçidi çalışmaları başladı. Çanakkale asfaltı üzerinde asansörlü üst geçitlere ihtiyacımız var. Başkanım bunun altından da sular seller gibi kalkar. İçme suyu yatırımı sonrası asfaltlanmayan sokağımız kalmadı. Başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 
Selçuk gün sayıyor

Törenle hizmete açılan Menemen İtfaiye Binası 1625 metrekarelik alan içinde yer alıyor. 245 metrekarelik idari bina, 287 metrekarelik 4 araç kapasiteli garaj binası, 19 metre yüksekliğinde hortum kurutma kulesi ve 45 metrekarelik havuzdan oluşuyor.

İzmir İtfaiyesi, Yenişehir’deki merkez grubun yanısıra, Aliağa, Balçova, Bayındır, Bornova, Bostanlı, Buca, Çamdibi, Çiğli, Evka-1, Evka-4, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Gümüldür, Hatay, Işıkkent, Kadifekale, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kısık Sanayi, Menemen, Menderes, Mordoğan, Narlıdere, Özdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Toros, Urla ve Yeni Çamlık ve Yeni Foça’da itfaiye grupları ile Toros’ta da eğitim merkezi ile hizmet veriyor. Ayrıca, Selçuk’ta yenilenen itfaiye grupları da tamamlanmak üzere. Aliağa’da yapılacak yeni itfaiye binası için ise önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. 2013 yılında Seyrek, Gaziemir, Bayındır, Çaybaşı ve Aliağa itfaiye binaları olmak üzere 5 yeni itfaiye binası yapılacak.  2005 -2012 yılları arasında 3 milyon 295 bin liralık yatırımla Narlıdere, Karabağlar, Eskiizmir, Gümüldür, Yeni Foça, Selçuk ve Menemen itfaiyeleri yapıldı.