İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ı ziyaret etti. Geçtiğimiz hafta sonu sopalı saldırıya uğrayan Demirağ’a “geçmiş olsun” dileklerini ileten Başkan Kocaoğlu’na Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da eşlik etti. Ziyaretinde Foçalılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Kocaoğlu, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi, sohbet etti.

Başkan Aziz Kocaoğlu, Foça ziyaretinde, yerel üreticilerin doğal şartlarda yetiştirdiği ürünlerin satıldığı ve Uluslararası Slow Food (Yavaş Yemek) örgütü tarafından “Yeryüzü Pazarı” olarak ilan edilen pazarı da dolaştı. Slow Food Foça Zeytindalı Grubu tarafından yapılan çalışmalarla uluslararası düzeyde giderek daha çok tanınan pazarda üreticilerle sohbet eden Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak organik tarımı desteklediklerini hatırlattı. Slow Food Foça Zeytindalı Lideri Gül Girişmen’den derneğin çalışmaları konusunda bilgi alan Başkan Kocaoğlu, Slow Food Foça Zeytindalı üyelik formunu imzaladı.

Yerel Pazar ziyaretinde Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) standını da ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, özellikle sokak hayvanları konusunda hem ilçe belediyelere hem de vatandaşlara büyük görev düştüğünü söyledi. Başkan Kocaoğlu, yavruyken sahiplenilen ama daha sonra sokağa terk edilen hayvanlar konusunda vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteğini her zaman yanında hissetmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise bugüne kadar yaptığı çalışmalar için Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti; el ele çalışmaya devam edeceklerini söyledi.