İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe örgüt yöneticileri ile bir araya geldi. CHP İl Başkanı Ali Engin’in de katıldığı koordinasyon toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, tüm ilçelerde alt yapı ihtiyaçlarının  tamamlanmasının yanında yerelde kalkınmayı sağlayacak projelere devam edeceklerini söyledi. Her ilçede o ilçenin özelliğine göre projelerin geliştirilmesi için uğraştıklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bayındır’da yaptığımız çalışmayı Kiraz’da, Beydağ’da yapmak zorundayız. Tire Süt Kooperatifi ile yapılanı Bergama’da, Kınık’ta yapmalıyız. Kiminde çiçek, kiminde tarım öne çıkıyor. Bunları geliştirmeliyiz” dedi.

Köylere müjde


Köylerden kendilerine düğün salonu talebi geldiğini ve bu ihtiyacı da beldelerde ve kentin belli noktalarında yaptıkları çok amaçlı salonlar ile karşılamaya hazırlandıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Merkez köylerde, yani etrafındaki 8-10 bin nüfusun yararlanabileceği köyü tespit edip ulaşımın rahat olduğu yerlerde çok amaçlı salonlar yaparak yola devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kentin tümünü kalkındıracağız

Büyük projeler ve büyük laflarla konuşarak büyük adam olunmadığının altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz kentte yaşayan vatandaşların ihtiyacını görerek, lokmasını büyüterek belediye başkanlığı yapıyoruz. Bir yandan belediye hizmetlerini yaparken diğer yandan da en ücra köşesinden kent merkezine kadar kentin kalkınması için projeler üretiyoruz.”

Örnek kalkınmanın destanını yazdık


Önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlere çok güçlü bir şekilde gireceklerini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bugüne kadar yaptığımız işler var. Şimdi kentin kalkınması için 400 milyon TL’ye tek başımıza yeni fuar alanı yapıyoruz. Kongre merkezi yapıyoruz. Nerede kalkınmaya, nerede alt yapıya ihtiyaç varsa; kooperatiflerle, birliklerle, üreticiyle, sanayicimizle beraber dengeli bir şekilde;  çevremizi, doğamızı koruyarak Türkiye’ye örnek kalkınmanın destanını bu kentte 10 yıldır yazıyoruz. Beş sene daha hep birlikte yazacağız. 10 yıl önce bugünkü ekonomik gücümüze sahip değildik. Bugün Türkiye’nin en güçlü kredibilitesinden kaynak yaratmaya varıncaya, tasarruf etmesine kadar, ileriye dönük yatırımlara kadar Türkiye’nin en güçlü kurumu olduk. Bunu biz söylemiyoruz. Dünyanın önde gelen finans değerlendirme kuruluşları söylüyor.  Biz gerçekten çok güçlüyüz. İlçe belediye başkanlarımızla Büyükşehir olarak uyum içerisinde çalışıyoruz. Bütün belediyelerimize maddi manevi desteğimizi sunuyoruz” dedi.

30 Mart hedefi

Çok çalışarak, üreterek kenti ve ülkeyi kalkındırmak için uğraştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şunları kaydetti:
“Bunun yolunu, yöntemini biliyoruz. Kaynaklarımızı doğru kullanıyoruz. Belediye vardır, bir liraya bir iş yapar; belediye vardır, bir liraya üç iş yapar. Aynı işi yapar. Ve o belediyede şaibe yoktur. O belediyenin üzerinden iki buçuk yıl geçer silindir ama o belediyeden toz çıkmaz. Toz kalkmaz. Ülkenin geleceğinde aydınlığı, örnek olarak gösterecek tek kentiz biz. Bu ülkede namusunla, şerefinle, evrensel ahlak kurallarına uyarak, çalmadan, çırpmadan siyaset yapılabileceğini, belediye başkanlığı yapılabileceğini, kimsenin desteği olmadan kentin  kalkınabileceğini dünyaya örnek olarak gösterdik. Dünya bunu görüyor, biliyor; öbürleri siyasi gerekçelerle üstünü örtmeye çalışıyor. Ama artık üstü örtülemez oldu. İzmir’in ne olduğunu dünya kuruluşları, belediye başkanlarını izleyen kuruluşlar, İzmir’in performansını görenler bunu takdir ediyorlar. Ve önümüzdeki süreçte de İzmirli hemşehrilerimiz bunun payını alacak. Ve refahı giderek artacak, iş bulacak. Aş bulacağız. 30 Mart’ta 30 ilçe ve Büyükşehir’de açık ara, bir daha kimsenin ‘İzmir’de seçim alacağım’ demeyeceği bir oyla yerelde iktidar olacağız.”