16 bürokratı tutuklanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESHOT ziyaretinde çok önemli açıklamalar yaptı, personeline güç ve moral verdi: “Hayatım boyunca hiç adam satmadım, kimseyi yarı yolda bırakmadım. Hiç biriniz üzülmeyin, sıkılmayın. Kim imza atmak istemiyorsa, kendisini sıkıntıya sokmasın. Gerekirse ben, sizlere küsmeden, darılmadan, gocunmadan; belediye ve bağlı şirketleri tek imzayla yönetmeye hazırım. En ufak bir sorumluluktan kaçınmıyorum. Tüm mesuliyeti alarak bu gemiyi götüreceğim.”

11’i üst düzey 16 personeli tutuklu bulunan Başkan Kocaoğlu, sadece İzmirlilere layık olmak için çabaladıklarını ve İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinde dolaşan kara bulutların er geç dağılacağını söyleyerek, “Çünkü bir şey yapmadık. Namusumuzla, şerefimizle, onurumuzla çalışarak İzmirlilere hizmet ediyoruz. Evimize helalinden bir lokma ekmek götürmeye çalışıyoruz. Yaptığımız iş bu. Ben sizlere inanıyor, güveniyorum. Biz bu gemiyi karaya oturtmadan götüreceğiz” diye konuştu.

Adalet yerini bulacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:

“İzmirli hemşehrilerimize layık olmak için çalışıyoruz. Biz kendimizden emin olduğumuz, vicdanen müsterih olduğumuz ve işimizi doğru yaptığımız müddetçe, ne yaparlarsa yapsınlar, er ya da geç adalet yerini bulacak.  Sonunda biz çektiğimizle, çektirenler de çektirdikleriyle kalacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde neyin hesabı soruluyor, bilmiyorum. Ne yapılmak istendiğini de bilmiyorum. Bildiğim bir şey var; iyi şeyler yapılmak istenmiyor. Biz 20 bin kişilik bir aileyiz. Bu aile, İzmir’in belediyecilikle ilgili bütün ana problemlerini çözebilmek için canla başla çalışıyor. Hiç hak etmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız ama müsterihiz. Sizden istediğim şu: Çalışacağız, çok çalışacağız. Hemşehrilerimize layık olacağız.”

Gerekirse tek imzayla yürütürüm

Belediye’deki tek siyasetçinin kendisi olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Büyükşehir, İZSU, ESHOT ve bağlı şirketlerin sorumlusuyum, geminin kaptanıyım. Hayatım boyunca hiç adam satmadım. Hiç kimseyi yarı yolda bırakmadım. Hiç biriniz üzülmeyin, sıkılmayın. Kim imza atmak istemiyorsa, atmasın. Kendinizi sıkıntıya sokmayın. Gerekirse ben, sizlere küsmeden, darılmadan, gocunmadan; belediye ve bağlı şirketleri tek imzayla yönetmeye hazırım. Benim görevim de bu. En ufak bir sorumluluktan kaçınmıyorum. İşinizi her zamanki gibi doğru yapın; getirin ben tek imzayla yürürlüğe sokacağım. Buna yetkim var. Tüm mesuliyeti alarak bu gemiyi götüreceğim” dedi.

 
Bizim patronumuz 4 milyon İzmirli

Yaşanan olayları bir “sindirme politikası” olarak nitelendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu sindirme politikasında benim açımdan pes etmek yok. Yasal çerçevede bütün sorumlulukları alarak götüreceğim ve bedeli de neyse ödeyeceğim. Sizden istirhamım; işinizi her zamanki gibi düzgün yapıp daha dikkatli davranıp çalışmaya devam edin. Hepimiz görevimizi daha iyi yapalım. Şu süreçte şikayetlerle uğraşmayalım. Bugün burada olmamızı, İzmir’de yaşayan vatandaşlarımıza borçluyuz. Bizi onlar buraya getirdi. Bizim patronumuz 4 milyon İzmirli. Onlara hizmet etmek, onların emrinde olmak zorundayız. Bu krizi ancak çalışarak aşabiliriz. Başka da çaremiz yok. Tutuklu arkadaşları merak etmeyin. İşleriyle ilgileniyoruz. Hepsi geçecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir üzerindeki bu kara bulutlar dağılacak çünkü bir şey yapmadık. Belediyeler her siyasi görüşten çalışanların olduğu kurumlardır. Bu tür kurumlar ancak adaletle yönetilir. 64 yıllık yaşamımda hiç adama dayanmadım. Şunun bunun adamı olmadım. Kimsenin direktifi ile iş yapmadım. Hep doğruyu aradım. İyi ki, böyle yapmışım.”