Eğitime her türlü destek sağlayan Konak Belediye yaz aylarında okul tadilatlarına hız kazandırdı. Ekipler yaz tatilini fırsat bilerek okulların boya-badana ve fiziki yenilemelerini gerçekleştiriyor. Öğrencilerin çağdaş şartlarda eğitimlerini sürdürmeleri okullarda yenileme ve öğrencilere sosyal yardımlar yaptıklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, öğrencilerin yeni öğretim yılına pırıl pırıl okullarda devam edeceklerini belirtti.
Eğitim döneminin sona ermesiyle birlikte okul yenileme çalışmalarını hızlandıran Konak Belediyesi 13 okulun tadilatını tamamladı. Alsancak Melih Özakat İlköğretim Okulu, Esentepe İlköğretim Okulu, Fatih Mehmet İlköğretim Okulu, Gültepe İlköğretim Okulu, Güzelyalı İlköğretim Okulu, Hacı Şakir Eczacıbaşı İlköğretim Okulu, İbni Sina İlköğretim Okulu, İsmetpaşa İlköğretim Okulu, İnkılap İlköğretim Okulu, Necatibey İlköğretim Okulu, Ömer Zeybek Ticaret Meslek Lisesi, Çınarlı Anadolu Endüstri Meslek Lisesi ile Mithatpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde çalışmalar tamamlandı. 11 okulda da çalışmalara başlayacaklarının müjdesini veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, eğitime destek amacıyla her yıl bütçeden önemli pay ayırdıklarını dile getirdi.
Gençlerin sağlıklı ortamlarda eğitim görmesinin Türkiye'nin geleceğine ışık tutacağını ifade eden Başkan Tartan,  okulların açılacağı güne kadar tadilatların aralıksız devam edeceğini hatırlattı. Boya-badana, tuvaletlerin ve dersliklerin yenilenmesi gibi çalışmaları okullarda sürdürdüklerini belirten Tartan, sözlerine şöyle devam etti: "Belediyelerin görevleri arasında yer almamasına rağmen okullarımızda onarımlar gerçekleştiriyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler için bütçemizden önemli pay ayırarak okul tadilatları yapıyoruz. Bu yenileme çalışmaları sömestr ve yaz tatillerinde hız kazanıyor. Okullar boyanıyor, ihtiyacına göre tuvaletler yenileniyor, bahçe düzenlemesi titizlikle yapılıyor. Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte 13 okulda onarım çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki günlerde Ömer Zeybek Ticaret Meslek Lisesi'ne futbol sahası ve Selma Yiğitalp Lisesi'ne halı saha yapacağız. Vasıf Çınar İlköğretim Okulu, Göztepe Kız Meslek Lisesi, Karataş Lisesi'nin yanı sıra belirlenecek 6 okul daha tadilat görecek" dedi.