Açılışa Metin Oktay'ın uzun yıllar formasını giyip önemli başarılara imza attığı Galatasaray'ı temsilen Kulüp Başkanı Dursun Özbek de katıldı. İnönü Caddesi'ndeki Bahçelievler Metin Oktay Parkı'nın açılışında konuşan Dursun Özbek, "Çok güzel bir olay için burada toplandık. Davetiyeyi alınca çok duygulandım. Metin Oktay'ı görmüş, elini sıkmış bir Galatasaraylıyım. Gençlik yıllarımızda onun yürüyüşünü, giyimini kopya ederdik. Çok yakılışıklı, sportif, imrenilecek, dünyalar iyisi bir insan ve son derece iyi bir futbolcuydu. Metin Oktay, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk sporuna değer katmış bir isimdir. Galatasaray başkanı olarak Metin Oktay gibi futbolculara en çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçtiğimize inanıyorum" dedi.

Galatasaray'ın tarihinin şan ve şerefle dolu olduğunu anlatan Başkan Özbek şöyle devam etti: Metin Oktay'ın Galatasaray'la özdeşleştiğini ifade ederek, "Metin Oktay'ın parçalı forması var. Adını verdiğimiz tesislerimiz var. Duvarlarda posteleri var. Hiçbir zaman ruhumuzdan eksik olmadı. Metin Oktay, elbet Galatasaray'da zirveye çıktı, ancak onun yetişmesine katkı sağlayan Damlacıkspor, Yün Mensucat ve İzmirspor'a, tüm İzmir'e teşekkür ediyorum. Galatasaray'a çok önemli bir yıldız kazandırdınız" diye konuştu.

Konak Belediye Başkan Sema Pekdaş da, "Metin Oktay iyi bir sporcuydu ama önce iyi bir insandı. Herkese yardım ederdi, o kadar sorumluluk sahibiydi ki, 'idamlara hayır' diyerek imza topladı. Bunun anlamı bugün için de büyük. Bugün idamları tartışır hale girdik. Türkiye o yolları çoktan bitirdi, yeniden bunu açmanın anlamı yok. Özgürlükler istiyoruz, mutlu yaşamak istiyoruz. Metin Oktay gibi kentimizin yarattığı değerlere sahip çıkmalıyız. Onu hiç unutmayıp, unutturmayacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi'nin katkılarıyla, Konak Belediyesi tarafından heykeltraş Harun Atalayman'a yaptırılan heykelin açılışına Metin Oktay'ın manevi oğlu Rıfat Pala, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İzmirspor Başkanı Emin İşletir, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı Başkanı Şaban Acarbay, Altay Yüksek Divan Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge, Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, takım arkadaşları, İzmirli futbol adamları, Altınordu ve Konak Belediyespor altyapı oyuncuları katıldı.