Konak Belediyesi ve Karataş Lisesi'nin işbirliğiyle düzenlediği, Türkiye'nin yanı sıra Portekiz, Polonya, İtalya, Fransa, Almanya'nın katıldığı 'Hayat Boyu Öğrenme Projesi'nin ilk etabı Türkiye'de yapıldı. İki yıl sürecek olan projeye her ülkeden iki öğretmen, dört öğrenci katılıyor.
Proje kapsamında İzmir'de bulunan konuk öğrenci ve öğretmenler, proje çalışmalarının dışında kalan zamanlarında Konak Belediyesi'nin desteğiyle İzmir'in turistik yerlerini dolaştılar. Şehir turu kapsamında Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'ni gezen öğrenciler, burada neredeyse yüz yıl önce kendi ülkelerinde üretilmiş oyuncakları görünce hem şaşırdılar hem sevindiler.
Konak Belediyesi'nin uluslararası bir tarihi böyle özel  bir müzede buluşturmasının çok anlamlı olduğunu dile getiren öğretmenleri ise, bu çalışmanın örnek alınması gerektiğini ifade ettiler. Avrupalı konukların ikinci durağı İzmir Mask Müzesi oldu. Çoğu ilk kez bir mask müzesi gören konuklar farklı kültürlerin bir araya geldiği müzede maskelerin öyküleri hakkında bilgi sahibi oldular.
Karataş Lisesi Müdürü Süleyman Yetişken, "Bu süreçte destekçimiz olan ve her konuda bize yardımcı olan Konak Belediye Başkanımız Hakan Tartan'a öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve yurtdışından gelen misafirlerimiz adına çok teşekkür ediyoruz" dedi.