Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 76. yılı dolayısıyla düzenlenen anma koşusuna ilçede faaliyet gösteren 54 okuldan, bin 150 sporcu öğrenci katıldı. Minikler, Yıldızlar, İlkokul ve Lise kategorilerinde düzenlenen yarışma kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Ve Haftası çerçevesince düzenlenen koşuda ilk 10'a giren öğrenciler madalya kazanırken, tüm koşucular katılım belgesi aldı.

Pekdaş: Koşmaya devam etmeliyiz

Üçkuyular Vapur İskelesi ile Konak Vapur İskelesi arasında kalan sahil bandında yapılan koşuda, öğrenciler kategorilerine göre belirlenen mesafelerde yarıştı. Üzerlerinde Türk Bayrağı'nın rengi olan kırmızı tişörtlerle piste çıkan öğrenciler dereceye girebilmek için büyük çaba gösterdi. Her kategoride kıyasıya bir rekabetin yaşandığı yarışmanın ödül töreni Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necip Vardar'ın katılımıyla gerçekleşti. Dereceye girenlere madalyalarını takan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. Atatürk'ün Cumhuriyet'i gençlere emanet ettiğine vurgu yapan Pekdaş, 'Özellikle iyi eğitim almış kızlarımıza ihtiyacımız var. Gelişmiş bir ülke ancak böyle olabiliriz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, çağdaş uygarlık düzeyinde bir ülke olmak için hep koşmak, hep çalışmak zorundayız. Hepinize başarılar diliyorum' dedi.

Dereceye girenler

Gelenekselleşen Ata'ya Saygı Koşusu'nda Yıldız Kızlar kategorisinde 9 Eylül Ortaokulu'ndan Aze Otman birinci olurken, ikinciliği Güzelyalı Ortaokulu'ndan Pelin Şirin, üçüncülüğü ise Necatibey İlköğretim Okulu'ndan Merve Şerife Topaloğlu kazandı. Yıldız Erkekler de ise birinciliği Kestelli İlköğretim Okulu'ndan Sinan Kaçmaz, ikinciliği Zafer Ortaokulu'ndan Emre Ermiş, üçüncülüğü ise İbni Sina İlköğretim Okulu'ndan Mehmet Canbulak elde etti. Büyük çekişmeye sahne olan yarışmada liseler arası müsabakalarda kızlarda Karataş Lisesi'nden Çiçek Akyüz birincilik kürsüsüne çıkma hakkı elde ederken, ikinciliği yine aynı liseden Dilan Doğan kazandı. Yarışmada üçüncü Namık Kemal Lisesi'nden İzgi Akkeçeli oldu. Erkekler de ise Çınarlı Anadolu Meslek Lisesi'nden Neytullah Karaaslan birinci olurken, Tepecik Motor Meslek Lisesi'nden Tuncay Besler ikinci, 50.Yıl Anadolu Lisesi'nden Mazlum Akın ise üçüncü oldu. İlkokullar arası düzenlenen koşuda ise kızlar kategorisinde İsmetpaşa İlköğretim Okulu'ndan Sude Ata birinciliği elde ederken, Amerikan Koleji'nden Defne Kıtırcı ikinci, yine İsmetpaşa İlköğretim Okulu'ndan Aleyna Kaya ise üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise Meliha Doğan Akad İlköğretim Okulu'ndan Özgür Cengiz birinci, Turgut Reis İlköğretim Okulu'ndan Ayberk Kasap ikinci, yine aynı okuldan Çağlar Gürcan ise üçüncü oldu. Minikler kategorisinde ise 9 Eylül İlköğretim Okulu'ndan Şevval Çörtük birincilik kürsüsüne çıkarken, Osman Kibar İlköğretim Okulu'ndan Busenur Ayhan ikinci, 9 Eylül İlköğretim Okulu'ndan Göksun Gürel üçüncü oldu. Küçük erkekler kategorisinde Özel İzmir Sev İlköğretim Okulu'ndan Cem Ertekin birinci olurken, 9 Eylül İlköğretim'den Emrah Karanlık ikinci, Ravil Tagirof ise üçüncü oldu.