Açılış törenine Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda semt sakini katıldı. Büyük bir sevgi seli ile karşılanan Başkan Tartan, bunun nedenini soranlara şöyle açıkladı:
"Bana 'Halkın gösterdiği sevgi ve ilginin nedeni ne?' diyorlar, "Sevgi ve ilgi gösterirsen karşılını alıyorsunuz. Başka sırrı, nedeni yok. Hiçbir zaman afra tafra yapmıyoruz, kimseye tepeden bakmıyoruz, değerlerimize saygılıyız. İnsanlarımızı seviyoruz, iş planlama yeteneğiniz varsa zaten her şey oluyor" diyerek kendisine gösterilen sevginin nedenini açıkladı. Başkan Tartan, muhtarlara destekleri için teşekkür ederek, "Muhtarlarım çok iyi çalışıyor, semtlerine sahip çıkıyor. Yoksa hepsine bizim yetişmemiz mümkün değil. Çalışma arkadaşlarım da her yere yetişir. Meclis üyelerime ve çalışanlara teşekkür ederim. Bu park sizlere emanet" dedi.

İzmir'e yeşil alanlar kazandırdığı için Başkan Tartan'a teşekkür eden CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, İsmetpaşa halkından parka sahip çıkmalarını, korumalarını isteyerek, "Umarım ikinci dönem başkanla birlikte size daha iyi şeyler yapacağız. Pazaryeri, yeşil alan gibi istediğiniz daha pek çok şey olduğunu biliyoruz. Park size emanet, belediye size yapıyor, siz koruyacaksınız. Eksikleri bildirdiğinizde örgüt arkadaşlarımız size yardımcı olacaktır. Başkanıma teşekkür ederiz umuyorum yeni dönemde de birlikte çalışma fırsatımız olacak. O zaman daha çok yeşil alan ve sağlık ocağı açacağız" dedi.  İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Binali Korkmaz da Başkan Tartan'a ve destek veren muhtar arkadaşlarına teşekkür etti.  Tek tek vatandaşlarla tokalaşan Başkan Tartan açılış kurdelesini Sinan Karamustafaoğlu, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte kesti. Grup Derman'ın şarkıları eşliğinde vatandaşlarla birlikte halay çeken Tartan, 5yıllık Başkanlık döneminde toplam 101 parkın yenilenerek vatandaşların kullanımına sunduğunu hatırlattı.

İkramlı açılış

Açılışta vatandaşlara tavuklu pilav ve ayran ikram edilirken çocuklara da pamuk şeker ikram edildi. Animatörler eşliğinde yüzleri boyanan çocuklara birbirinden farklı şişirilen balonlar hediye edildi. Kukla sanatçısı Deniz Özgökbel de kukla gösterisiyle açılışa renk kattı. Çocuklar yenilenen parkta gün boyu coşkuyla eğlendiler.