Gültepe'de 3 okulu ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Kazım Karabekir Ortaokulu, Seyfi Gülmezoğlu İlk ve Ortaokulu ile Kıbrıs Şehitleri İlk ve Ortaokulu'nda Başkan Tartan, öğrencilerle kucaklaştı. Okul ziyaretlerinde Başkan Tartan'a eşlik eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hızır Kaya, Konak'ta bulunan 48 ilkokul, 37 ortaokul ve 30 lisenin her birinde Dr.Hakan Tartan'ın imzasının bulunduğunu söyledi.

Rekor destek

Bir araştırma şirketi tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan kamuoyu yoklamalarında Türkiye'nin en başarılı metropol ilçe belediye başkanı seçilen Tartan, başarılarıyla övünmediğini ancak sadece 'Türkiye'de eğitime en büyük katkıyı gerçekleştiren yerel yönetim' olmaktan övünç ve onur duyduğunu belirtti. Modern eğitim olanaklarının ulaştırılamadığı okullarda 10 milyon TL'yi aşan destekle rekor kırdıklarını söyleyen Başkan Tartan, devlet, millet, yerel yönetim işbirliğinin de en güzel örneğini sergilediklerini ifade etti.
Tartan, ilçenin uç noktalarındaki okullara da öncelik verdiklerini belirterek şunları söyledi: "Konak'ta her okulu görevimiz olmadığı halde tepeden tırnağa yeniledik. Kalan eksikleri de hızla tamamlıyoruz. Yeni oluşan ihtiyaçları takip ediyoruz. Bu yıl okula yeni başlayan minik öğrencilerimizin kullanabileceği tuvaletleri ilk biz yaptık. Bu hizmetleri öncelikle en çok ihtiyacı olan yerlere getirdik. Benim belediye başkanı olarak yapmak istediğim en temel şeyler öncelikle kadınlar, çocuklar ve gençler içindir. Kentin merkez bölgelerinde ne varsa artık aynısı kenar bölgelerinde de var. Herkesin, varoşların da başkanı olmaktan her zaman onur duyuyorum."