Buna göre birinci yıl en düşük işçi maaşı bin 309 liradan bin 550 liraya, en yüksek işçi maaşı ise bin 814 liradan 2 bin 125 liraya çıkarıldı. Sağlanan artış Türkiye’nin en yüksek oranına işaret ediyor.

435 belediye memuru 1 yıllık toplu sözleşme ile maaşlarına ek olarak her ay 400 TL iyileştirme ve 1 yıl içerisinde toplam bin 500 lira ikramiye alacak. İkramiye Mayıs, Temmuz ve Eylül aylarında olmak üzere üç seferde ödenecek.

Konak Belediyesi’nde memur ve işçilerin yüzü gülüyor. Aynı gün imzalanan toplu sözleşmeler ile gelirlerinde önemli artışlar sağlanan memur ve işçi personel örnek alınacak sözleşme nedeniyle mutlu. Hem Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası TÜMBELSEN hem de DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Konak’ta tatlıya bağlandı. Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde davul zurna eşliğinde halaylar çeken işçilerin toplu sözleşme sevinci, belediyenin Basmane hizmet binasında aynı duyguları paylaşan memurlara televizyon ekranlarından ulaştırıldı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, bir günde hem işçiler hem de memurlar ile bir araya gelerek onların mutluluğuna ortak oldu sevinçlerini paylaştı. Konak Belediyesi’nde çeşitli hizmet birimlerinde görev yapan 435 memur ile belediye şirketi Merbel’de çalışan 580 işçinin ücretlerinde önemli oranlarda gelir artışları sağlandı. 435 belediye memuru 1 yıllık toplu sözleşme ile maaşlarına ek olarak her ay 400 lira iyileştirme ve 1 yıl içerisinde toplam bin 500 lira ikramiye alacak. İkramiye Mayıs, Temmuz ve Eylül aylarında olmak üzere üç seferde ödenecek. Memurların yüzünü güldüren sözleşmeye göre yeni evlenen veya çocuğu olan çalışanlar 500 lira yardım alacak. Birinci dereceden akraba kaybı yaşayan memurlar ise 1000 liralık bir yardım alabilecek. Başkan Hakan Tartan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında ailelerinde engelli çocukları bulunan çalışanlarına da 100 lira iyileştirme sağladı.

Gürçeşme Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde davul zurna ve halaylar eşliğinde Başkan Tartan’ı karşılayan işçiler “İşçi dostu başkan” sloganları atarak alkışlarıyla sözleşme sevincini dile getirdiler. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 2 dönem milletvekilliği ve bir süre yürüttüğü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yıllarında da ortak akıl, dayanışma ve halktan yana tavır koyarak hareket ettiğini söyledi. Hukuk ve ekonomik yaptırımların yanı sıra vicdani sorumluluğu yerine getirmenin önemine dikkat çeken Tartan, “Göreve geldiğimden beri işçi ve memura hak ettiği desteği vermenin hazırlıklarını yaptım. Maaşlara yansıtılan iyileştirme memurumuzu ve işçimizi bir ölçüde rahatlatacak, biraz olsun nefes aldıracaktır” dedi.

Konak Belediyesi şirketi MERBEL’de çalışan 582 işçiyi kapsayan, Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şubesi ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Temizlik İşleri Şantiyesi’nde davullu zurnalı tören gerçekleştirildi. Toplu sözleşmeyi, Sendika adına Genel Sekreter Kani Beko, DİSK Ege Bölge Başkanı Ali Çeltek ve İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin ile Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan imzaladılar. DİSK’e bağlı Genel-iş Sendikası ile Konak Belediyesi şirketi MERBEL arasında imzalanan ve 582 işçiyi kapsayan toplu sözleşmenin imza töreni miting havasında geçti. Şirket çalışanları sözleşme sevincini davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı. İmza töreninde işçilerin maaşlarına birinci yıl için yüzde 17 zam yapıldı. Sözleşmeye göre ikinci yıl ise TEFE VE ÜFE toplamının ikiye bölünmesiyle elde edilecek ortalamanın üstüne dört puan eklenerek artış belirlenecek. Buna göre en düşük işçi maaşı bin 309 liradan bin 550 liraya, en yüksek işçi maaşı ise bin 814 liradan 2 bin 125 liraya çıkacak. İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin "Bu sözleşme herkese örnek olsun” dedi.