Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki semt merkezlerinde verilen kursların yeni dönem eğitimleri başladı. Öğrenci kapasitesini yıldan yıla arttıran kurslar, yine yoğun ilgi gördü. Yapım çalışmaları tamamlanan Mersinli’nin de eklenmesiyle sayısı sekize çıkan semt merkezlerinde, bu yıl 24 dalda kurs veriliyor. Geçen yıl Eşrefpaşa, Agora, Saadet Mirci, İsmetpaşa, Gültepe, Ballıkuyu ve Basmane semt merkezlerindeki kurslara 3 bin 320 kişi katılarak sertifika almıştı.

EN ÇOK TALEP 'HASTA KAYIT KABUL'E

Konak Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarının yeni dönem kayıtlarında en yoğun talebi, "Hasta Kayıt Kabul" gördü. Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde verilen kursa, bu yıl 52 kişi başvurdu. İkinci sırada 50 kişiyle "Aşçılık ve Pastacılık" yer alırken "Estetisyenlik" kursuna ise 47 kişi kaydoldu.

YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRENME FIRSATI

Semt merkezlerinde verilen kurslar arasında yabancı dil de yer alıyor. Bu yıl Rusça, Almanca ve İngilizce kursları açılırken yabancılar için de Türkçe dil kursu açıldı. Basmane Semt Merkezi’ndeki Türkçe kursuna 24 kişi başvurdu. Basmane Semt Merkezi’ndeki kurslar arasında en çok talep gören bir diğeri ise "İşaret Dili" oldu. İşitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurmak için kullandığı işaret dilini öğrenmek için 58 kişi başvurdu.

YETİŞKİNLERE OKUMA YAZMA KURSU

Konak Belediyesi’nin, meslek edindirmenin yanısıra hobi kursları da büyük ilgi gördü. Bu yıl da binlerce kişi ahşap boyama, iğne oyası, takı tasarım, kurdele nakış, mefruşat, kat'ı, dikiş nakış, ebru, minyatür ve cam boncuk gibi kurslara kayıt yaptırdı. Özellikle kadınların ilgi gösterdiği kursların başında, 35 kişiyle "Ahşap Boyama" yer aldı. Belediye, her yıl olduğu gibi okuma yazma öğrenmek isteyen yetişkinlere de kapılarını açtı. Agora ve Ballıkuyu semt berkezlerinde açılan kurslara toplam 44 kişi başvurdu.

MERSİNLİ’DE İLK KURSİYER HEYECANI

Bu yılki kurs merkezleri arasında, yapımı geçen ay yapımı tamamlanan Mersinli Semt Merkezi de yer alıyor. Kapılarını bu dönem açan merkezde bilgisayar, takı tasarımı, kurdele nakışı ve İngilizce kursları veriliyor. Toplam 200 kişinin faydalanacağı merkezde ayrıca "Bizim Çocuklar" projesi de yürütülecek. Konak Belediyesi’nin 24 dalda açtığı kursların yanısıra kalıcı makyaj-epilasyon-depilasyon, foto epilasyon, 0-3 yaş bebek bakımı ve iletişim-diksiyon eğitimi de önümüzdeki günlerde açılması planlanan kurslar arasında yer alıyor. Vatandaşlar, kurslar hakkında tafsilatlı bilgiye "www.konak.bel.tr" internet adresinden veya Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün 232 446 30 57 numaralı telefonundan ulaşabiliyor.