Konak Belediyesi ile Yunanistan'ın Drama Belediyesi arasında sanatsal, kültürel, sosyal, sportif, turizm, ekonomik alanlarda işbirliğini geliştirmek ve dostluğu pekiştirmek amacıyla protokol imzalandı.

Avrupa Birliği'nin Sivil Toplum Diyaloğu-II Kültür ve Sanat Hibe Programı (CSD-II/CA) nedeniyle İzmir Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneği'nin hazırladığı 'İzmir Sanat ve Kültür Projesi' kapsamında Yunanistan'ın Drama Belediye Başkanı Kyriakos Charakidis ve beraberindeki heyet Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı ziyaret etti.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, atılan imzayla Türk-Yunan dostluğunun tarihler boyu yaşayacağını ifade ederek, "Bundan sonra turizm alanında da ilişkilerimizi daha sıkı bir şekilde devam ettirmeyi diliyorum. Drama ve Kavala'ya gitmek isteyen pek çok İzmirli var" diye konuştu.
Drama Belediye Başkanı Kyriakos Charakidis ise, "Biz de Drama ve Kavala'nın kapılarını sizlere açmak istiyoruz. İki ülke arasında yaşanan olayların üstünden çok zaman geçti. Artık yapıcı olmanın zamanı geldi. Her iki tarafta da karşılıklı köklerimiz var. Kültürel ve sanatsal birlikteliğimizi yaşamın her alanına yaymalıyız" dedi.