İzmir Konak Meydanı'nın genişletilmesi kapsamında, aralarında büyükşehir belediye binasının da yıkılması amaçlanan proje için İzmir İl Genel Meclisi harekete geçerek, ortak hareket etme kararı aldı. Bu kapsamda; İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, CHP Grup Başkanvekili Doğan Albayrak, AKP Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu ve MHP Grup Sözcüsü Ahmet İncesu, Konak Meydan Projesi ve Kaklıç Havaalanı için AKP ve CHP il başkanlarını ziyaret ederek, destek istedi.

İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Konak Meydanı’nın genişletilmesi ve Kaklıç’ta bulunan ve 1980 darbesi sonrası askeriyenin kullanımına bırakılan havalimanının yeniden düzenlenerek kullanıma açılmasını istediklerini ifade etti. Değirmenci, "İl Genel Meclisi’ndeki partilerle birlikte ortak hareket etme kararı aldık ve sizin desteğinizi istemeye geldik. İl genel meclislerinin kapatılması sonrası paylaştırılacak taşınmazların durumu nedeniyle İzmir’in önünde tarihi bir fırsat vardır. Bilindiği gibi, Büyükşehir’in hizmet binası depreme dayanıksız. Merkez Bankası ve SGK binası da aynı paralelde yanyana yer alıyor.” dedi.

İl özel idarelerinin kapatılması ile birlikte İzmir’in karşısına büyük bir şans doğduğunu belirten Başkan Değirmenci, “Yeni yaptırdığımız ve eylül ayında bitecek olan yeni hizmet binası, Büyükşehir’in yeni hizmet binası olabilir. Sözünü ettiğimiz üç binanın yıkılmasıyla İzmir, ihtiyacı olan büyük meydana kavuşabilir.” diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise kendilerinin de projeye destek verdiklerini kaydederek, proje hakkında bakanlarla görüşeceği sözünü verdi. Ömer Cihat Akay, şöyle konuştu: “Bu proje bizi heyecanlandırdı. Güzel bir meydan olması için birliktelik şart. İzmir’in sembolü hâla 1900’lü yıllarda yapılan Saat Kulesi. Kentin ufkunu açacak, vizyonunu genişletecek projelere ihtiyaç var. Konak Meydanı’nın genişletilmesi ile İzmir nefes alır.”

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise proje kapsamında sadece büyükşehir belediye binasının değil, diğer devlet kurumlarının da yıkılmasının ön şartları olduğunu vurgulayarak, “Büyükşehir belediye binasının yıkılmasına evet ama öncelikle diğer binaların da beraber düşünülmesi gerektiği ön şartımız. Yapılacak olan tütün deposundan dönüştürülen o binanın İzmir için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ancak Büyükşehir’in tüm birimlerinin oraya sığmayacağını biliyoruz. Farklı alternatifler de olabilir. Bu güzel fikirler için elimizi çabuk tutmalıyız. İzmir olarak hızlı davranmalıyız.” dedi.