Kentteki muhtarlarla bir araya gelerek mahallelerin sorunlarını dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz hafta olduğu gibi yine Konak ilçesindeki muhtarlarla bu kez Kocakapı Mahallesi’ndeki Mardin Midyat Söğütlü Derneği’ndeki kahvaltıda buluştu. İlçe sınırlarındaki Kemeraltı’nı dünyanın her yanından insanların görmeye geleceği bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, tarihi dokuyu ayağa kaldırarak Konak’ı turizmin kalbinin attığı bir ilçe haline getireceklerini söyledi.

Karşıyaka, Bayraklı, Buca, Bornova, Gaziemir ve Karabağlar muhtarlarından sonra Konak’taki muhtarlarla ikinci kez buluşan Başkan Kocaoğlu’nun toplantısına Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da katıldı.

25 muhtardan mahallelerindeki sorunları dinleyen Başkan Kocaoğlu, kent gündemine ilişkin de çeşitli açıklamalar yaptı. İzmir’de yerel yönetim olarak 4 büyük hedef belirlediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “Bunlar Büyük Körfez Projesi, 40 kilometrelik kıyı şeridinin düzenlenmesi, tarihi bölgelerin ayağa kaldırılması ve kent dönüşümü projeleridir. Yönetimler değişse bile, bu rotadan şaşılmamalıdır” diye konuştu.

Kemeraltı’na AVM ya-pıl-ma-ya-cak

İkiçeşmelik Caddesi’nin çevre düzenlenmesine ilişkin projelerin Koruma Kurulu’ndan onay beklediğini, Kemeraltı’nda ise tüm altyapıyı yenileyip üst örtü düzenlemesine de hazır hale getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:

“A’dan Z’ye buraları yenileyerek dünyanın her tarafından insanların görmeye geleceği bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Restoranlar, hediyelik eşya ve el sanatları için mekanlar, butik otel olarak kullanılacak binalara ilişkin düzenlemelerle bütün bu tarihi bölgeyi ayağa kaldırmak istiyoruz. Bunu da yapmaya hazır ve muktediriz.”

TARKEM adıyla kurulan şirketin Kemeraltı’nın kalkınması amacıyla hayata geçirildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Kocaoğlu, çarşıda AVM kurulacağı söylentilerini de yalanladı.