Melahat Yılmayan Öğrenme Evi'nde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı doktorlarından Uzman Dr. Sevnaz Şahin'in 'Sağlıklı ve Başarılı Yaşlanma' seminerine Güzelyalı Mahallesi sakinleri ve kursiyerler büyük ilgi gösterdi.
65 yaş üstü kişilerin Geriatri'nin alanına girdiğini ifade eden Uzman Dr. Sevnaz Şahin, Geriatri olarak hastalarımızın yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyoruz. Şahin, sağlıklı yaşlanmanın doğumla başladığını, ölümle son bulduğunu belirterek, "Kaliteli yaşamak ve yaşlanmak için; düzenli doktor kontrolü, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz şart" dedi.

Lifli gıdalır önemli

Aşılanma, kan, kalp, şeker ve kolesterol kontrollerinin düzenli aralıklarla yapılması gerektiğini hatırlatan Dr. Şahin, özellikle sebze, meyve ve lifli gıdaların bağırsak sağlığı için sık sık tüketilmesi gerektiğini söyledi. Şahin şöyle konuştu: "Yağ, tuz ve şeker ölçülü alınmalı, kalsiyum içeriği yüksek yiyecekler artırılmalı. Egzersiz ise her yaşta şart. Haftada en az 2-3 gün yarım saat hızlı tempoda yürünmeli. Egzersiz aynı zamanda depresyonu da engelliyor, bağırsak ve meme kanserine karşı da koruyucu özellik taşıyor. Bütün bunlar sağlıklı yaşlanmak için yapılması gerekenler. Bir de başarılı yaşlanmak için yapmamız gerekenler var. Başarılı bir yaşlılık yaşadığını söylemek için kişinin kendini mutlu, başarılı ve sağlıklı hissetmesi son derece önemli. Fizyolojik açıdan sağlıklı olmak tek başına yeterli değildir. Sosyal açıdan da kişinin kendini mutlu ve moralli hissetmesi, aktif kalması kişinin yaşam kalitesini yükseltir. İşte bu kişilere başarılı yaşlanmış diyebiliriz. Rolsüzlük, işe yaramaz, kendini gereksiz hissetmek, sosyal izolasyon, mutsuzluk, depresyon kişiyi başarısız yaşlanmaya iter." Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 'Sağlıkta Buluşma Günleri'nin son derece başarılı geçmesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, 9 Mart'ta da TÜLOV'da  Yaşlılık ve Egzersiz konulu seminerimiz düzenlenecektir. Herkesin yine çok büyük keyif alacağını ve faydalı bilgiler öğreneceğini düşünüyorum. Seminerlerimiz, izleyenlerin de katılımıyla son derece renkli geçiyor. Vatandaşlarımızın bu tür etkinlikleri ihtiyacı olduğunu gözlemledik ve devam ettireceğiz" dedi.