Konak Belediyesi'nin Hatay'daki Atillaspor Tesisleri'nde gerçekleşen turnuvaya; Zafertepe, Toros, Levent ve Atilla mahallelerindeki spor okullarından toplam 20 takım katıldı. Yaşları 9 ile 13 aralığında değişen çocukların forma giydiği turnuvanın ilk gün maçlarında büyük heyecan yaşandı. Rekabetin en üst seviyede yaşandığı maçlarda centilmenlik de unutulmadı. Çekişmeli geçen turnuvada küçük kramponlar sergiledikleri büyük mücadele azmiyle izleyenlerin takdirini aldı.  

Keşfedilmeyi bekliyorlar

Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü'nce organize edilen turnuvayla yeteneklerini yeşil sahada sergileme fırsatı bulan geleceğin yıldız futbolcularının ortaya koydukları mücadele azmi profesyonel futbolcuları aratmadı. 2006 doğumlu miniklerin yer aldığı açılış müsabakaları kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Minik futbolcuların geleceğin birer yıldız oyuncusu olma yolunda ilk müsabaka deneyimini yaşadığı turnuvayı amatör spor kulüpleri yetkilileri de ilgiyle takip etti. Bir hafta sürecek turnuva sayesinde çocuklar hem yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak hem de şampiyonluk kupası için ter dökecek.

Okullar büyük ilgi görüyor

Konak Belediyesi açtığı spor okulları sayesinde çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerinin yan sıra sosyalleşmelerini de amaçlıyor. Futboldan basketbola, voleyboldan atletizme kadar toplam yedi branşta kursun verildiği ve hiçbir ücretin alınmadığı Spor Okulları'na 7'den 70'e her yaştan vatandaş kayıt yaptırabiliyor. Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü çatısı altında faaliyete veren spor okullarına üye olan sporculara malzeme yardımı da yapılıyor.