Konak'ın Aziziye Mahallesi'nde yapımına başlanan semt merkezinin temel atma törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purcu, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesinde konuklara Konak Belediyesi'nin semt merkezleri ile ilgili hazırlanan kısa filmin gösterimi yapıldı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise 12. semt merkezinin temelini atmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi ile Kadın Danışma Merkezi'nin de dahil olmasıyla hizmet verilen merkez sayısının 14'e ulaştığını belirten Pekdaş, önümüzdeki günlerde temel atacakları Toros ve 1. Kadriye Mahallesi'ndeki kapalı pazaryerlerine de birer semt merkezi inşa edeceklerini müjdeledi.


Meslek edinecekler


Konak'ta kadınların toplumsal hayata etkin ve üst düzeyde katılımını sağlamak ve onların üreterek ekonomik olarak güçlenmelerini desteklemek amacıyla açılan semt merkezinin inşaatı 240 günde tamamlanması planlanıyor. Merkez tamamlandığında bölgeye kamu eli de değmiş olacak. İki katlı bina hizmete girdiğinde meslek edindirme, yabancı dil, geleneksel el sanatları, hobi ve beceri kurslarının verildiği bir merkez olacak.