Konak Belediyesi ilçede görev yapan muhtarlarının daha donanımlı olması için başlattığı seminer ve kurslara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen bilgisayar kursunun ardından bu kez 'Yönetim Sanatı ve Liderlik' konusunda eğitim verildi. Konak Belediyesi'nin Kültürpark Fuar Evlendirme Dairesi'nde verilen seminere 45 muhtar katıldı. Kıyı Ege Belediyeler Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen seminerde muhtarlara eğitimi 9 Eylül Üniversitesi'nden Doç.Dr. Ethem Duygulu verdi.


Etkin çözüm yolları


Muhtarların mahallerinde daha etkili olabilmeleri adına düzenlenen seminerde konuşan Duygulu, 'Muhtarlar görevlerine seçilerek gelmiş, rakiplerini geride bırakmış kişilerdir. Bu nedenle liderlik özelliği zaten var. Onlarca kişi arasından seçilirler, ancak karşılaştıkları sorunlar karşısında daha çözümcü olmak ve sorunu yönetmek çok önemlidir. Bu eğitimlerin amacı da bu kriz anlarında nelerin yapılmasını anlatmak' dedi.
45 muhtarın katıldığı seminerde muhtarların mahalle yönetiminde daha etkili olabilmelerini sağlayacak yollar da anlatıldı. Mahallede etkili ve katılımcı bir yönetim sisteminin nasıl kurulması gerektiği belirtilirken, sorunların çözümü noktasında liderlik etmenin önemi vurgulandı. Bir konu hakkında doğruyu söylemek için o hakkında bilgi sahibi olmak gerektiğini vurgulayan Duygulu, 'Muhtarlar mahallelerinde bir sorun yaşandığında vatandaşların ilk ulaşacağı kişiler. Bu nedenle öncelikle sorunu çok net anlamak gerekli. Sonra çözüm yollarını belirlemeliyiz' dedi.
Muhtarlar da seminer sonunda sorularıyla katılarak, merak ettikleri konularda bilgi aldı.