İlçede bulunan ve Konak Belediyesi sorumluluğunda olan 180 adet park ve yeşil alana, yapılacak çalışmalar doğrultusunda yenileri eklenecek. Böylece daha yeşil bir Konak hedefine bir adım daha yaklaşılacak. Park ve yeşil alanların korunarak, bakımlarının yapılması ile çağdaş yaşama destek verileceğini belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kent içinde oluşturulan bu tür alanlar sayesinde insanların doğayla bağlarını koparmamalarının sağlandığını vurguladı.

Başkan Tartan, ilçe sınırlarında 300 bin metrekarelik park ve yeşil alana sahip olduklarını dile getirirken; “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kentleşme olgusu çok hızlı bir yükseliş gösteriyor. Artık çocuklar neredeyse doğru düzgün bir ağaç görmeden büyüyorlar ama buna izin vermeyeceğiz. Çocuklarımıza, oluşturacağımız yeşil alanlar sayesinde çevre bilincini aşılayacağız” diye konuştu.

Gültepe'de Zübeyde Hanım Sevgi Yolu ile 2388 Sokak'ta oluşturulacak park sayesinde bölgede çağdaş bir ortam yaratılacak. Parkın yenilenmesi aşamasında hem çocuklar hem de yetişkinler düşünülürken; çeşitli spor aletlerinin yerleştirileceği 55 metrekarelik bir bölge ve çocuklar için de toplam 100 metrekare oyun alanı ayrıldı. Çevrede yapılacak düzenleme ve peyzaj çalışmaları kapsamında Zübeyde Hanım Sevgi Yolu daha çağdaş bir görünüme kavuşacak. Konaklıların yoğun olarak kullandıkları bölgede, çalışmalar tamamlandıktan sonra çevre sakinleri yeni bir yeşil alana kavuşmuş olacaklar.