Konak Belediyesi sınırları içinde bulunan Ballıkuyu, Güzelyalı, Gültepe gibi bölgelerde yapılan imar planı uygulamaları sonucu 70 bin metrekarelik alanın imara açıldığını belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan bir yıl içinde 30 bin metrekarelik yol ve yeşil alan, 10 bin metrekarelik otopark alanı, 5 bin metrekarelik belediye hizmet alanı, 5 bin metrekarelik pazar alanı, 12 bin metrekarelik okul alanı ve bin metrekarelik de  cami alanının sosyal donatı alanı olarak kamuya kazandırıldığını bildirdi. Çalışmaların bir kısmının tamamlanarak yeni tapuların çıkartıldığını kaydeden BaşkanTartan, işlemlerin kısa sürede tamamlandığını söyledi. Yapılan çalışmalar sonucunda Kemeraltı 856 Sokak'ta Kaymakamlık ile Emniyet Müdürlüğü binalarının arkasında bulunan parselin park alanı olarak değerlendirildiğini hatırlatan Başkan Tartan, "Oluşturulan sosyal donatı alanları arasında ise Çankaya Mahallesi 100, 141, 114 ve Bahattin Tatış Sokakları ile çevrelenen alan, imar planına göre "Bölgesel Otopark" olarak hizmet verecek. Ayrıca Kocakapı Mahallesi'nde İbni Sina İlköğretim Okulu, 954 Sokak, Aziziye Mülkiyeliler Birliği Parkı ve 1041/3 Sokakların arasında kalan bölgede 6 bin metrekarelik park alanı ile birlikte 12 bin metrekarelik okul alanının oluşturulması sağlanacak" dedi.

316 dosya incelendi

Yeni düzenlemeleri duyuran Başkan Tartan şöyle konuştu: "Alsancak Bölgesi'nde yer alan Şevket Özçelik (Dominik Sevgi Yolu), 1375 Sokak çevresi, Hatay Bölgesi 200 Sokak ve çevresi, Gültepe Zübeyde Hanım Sevgi Yolu ve muhtelif yerlerde yapılacak sokak düzenlemeleri ile ilgili çalışmalar yürütülüyor. Abdi İpekçi, Piri Reis, Kılıç Reis, Toros, Ozan Fazıl Gültekin, Aziziye Mülkiyeliler, Mehmet Zengin-Gürol Tarhan ve Mehtap Parkı'nda yapılacak çalışmalara ve Çınartepe Mahallesi'nde yapılması düşünülen Kan Çeşme Mesire Alanı projesine altlık teşkil etmesi amacıyla bu bölgelerde halihazır çalışmalar gerçekleştiriliyor." Ayrıca imar planları uygulamaları sonucu üretilen arsalar üzerine yapılacak binaların projelerine esas olmak üzere 316 adet işlem dosyasının kontrollerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ulusal Adres Veri Tabanı üzerinden yaklaşık 5 bin 754 adet adres bilgisinin güncellendiğini söyledi. Tartan, Coğrafi Bilgi sistemlerine altlık teşkil eden Numarataj bilgileri ile Adres Kayıt Sistemi üzerinde yapılan güncellemelerin bilgisayar ortamına aktarıldığını, vatandaşların talebi üzerine bin 720 adet numarataj belge ve krokisinin de düzenlemelerinin tamamlandığını hatırlattı.

Kent Merkezi'nin 315 hektarlık planına onay


Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, geçtiğimiz aylarda da meclisin oybirliği ile tarihi bir karara daha imza attıklarını söyledi. İzmir Kent Merkezi'nin Konak sınırlarını kapsayan 315 hektarlık yeni planlarının onaylandığına değinen Başkan Tartan şöyle devam etti: "Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi için hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon imar planı çalışmalarının zorlu bir dönemin ardından tamamlandı. Kuzeyde Liman Caddesi ile Çınarlı Adliye'ye kadar sahil kesimi, batıda Alsancak Garı'yla noktalanan demiryolu, güneyde Yenişehir, doğuda ise Bornova sınırına kadar uzanan bölgede gerçekleştirilecek proje ile yeni bir yaşam merkezi oluşturulacak. Bu bölgede de yeni yeşil alanların yanı sıra turizm, alışveriş, eğlence ve iş merkezleri ile kültür-sanat yapılarının yer alması planlanıyor. 315 hektar gibi çok büyük bir alanı kapsayan çok önemli bir çalışma."
 Bu alan içerisinde 59 tane tescilli yapı ve parsel, 2 tane korunması gereken kültür varlığı, 184 adette tescilli ağaç bulunduğunu ifade eden Tartan, "Uzun süreden beri bir kentsel kirlilik yaratan Elektrik İdaresi'ne ait tesisin de Vadeli İşlemler Borsası ve Konak Belediyesi işbirliğiyle hem bir anlamda bu VOB'un merkezi hem Konak Belediyesi kültürel, sanatsal etkinlikler merkezi haline dönüştürülmesi için Özelleştirme İdaresine başvuruda bulunduk. Özelleştirme İdaresi'nden bu konuda değerlendirme yapılacağı şeklinde bir yazı geldiğini ve kentte ciddi bir kazanım olacak" diye konuştu.