Eğitim-öğretim döneminde düzenlediği kültür gezileri ile binlerce çocuğa kentlerini daha yakından tanıma fırsatı sunan Konak Belediyesi, okulların kapanmasıyla birlikte tatile giren çocukları bu kez yaz okulunda ağırlayacak. 1 Temmuz'da başlayacak yaz okullarına Konak'ta yaşayan 7-14 yaş aralığındaki çocuklar kayıt yaptırabilecek. Yaz okulu kursları Konak Belediyesi'nin Türkan Saylan, Selahattin Akçiçek ve Güzelyalı Kültür Merkezleri'nde haftanın üç günü sabah 10.00'dan 13.00'a kadar uzman eğitimciler tarafından verilecek. Birbirinden eğlenceli ve eğitici kursların verileceği yaz okuluna katılan çocuklar bilim, sanat, müzik ve sporun keyfini yaz boyu yaşayabilecek.
 
Eğlenceli ve keyifli kurslar

Konak Belediyesi'nin üç kültür merkezinde gerçekleşecek yaz okulu kapsamında resim, seramik, keşif, orff, drama dersleri ile denge ve hareket eğitimi verilecek.
Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek dersler arasında yer alan Orff ise çocukların favorisi olacak. Basit vurmalı çalgıların ve bedenin enstrüman olarak kullanılmasını içeren bir müzik şekli olan Orff ile çocukların hem müzik becerileri gelişecek hem de öğrendikleri bilgiler kalıcı olacak.
 
Ücretsiz servis imkanı

İki ay sürecek yaz okuluna kayıt yaptıran öğrencilerden Kadifekale ve Gültepe semtlerinde oturanlar için ulaşım kolaylığı da sağlandı. Kursların verileceği kültür merkezlerine çocukların daha rahat ulaşabilmeleri için kurs günlerinde belirli noktalardan ücretsiz servis araçları kaldırılacak. Öğrenciler eğitim görecekleri merkezlere bu servis araçlarıyla getirilip götürülecek. 1 Temmuz'da Türkan Saylan, Selahattin Akçiçek ve Güzelyalı Kültür Merkezi'nde başlayacak yaz okuluna çocuklarını göndermek isteyen anne ve babalar, 422 52 36 numaralı telefonu arayarak 2106 dahili hattan kayıtlarla ilgili bilgi alabilirler.