14 Aralık gecesi geç saatlere kadar yapılan alışveriş çılgınlığı İzmir ekonomisine can katarken ihtiyaç sahibi çocukların da hayallerinin gerçekleşmesine neden oldu.  Konak Belediyesi'nin yaşama geçirdiği sosyal bir proje olan 'Hayal Et Gerçekleşsin' ile 71 çocuk yazdıkları mektuplar ile düşlediklerine kavuştu. Bayraklı Onur Mahallesi  Evrenpaşa İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencilerinin hayalleri gerçekleştirildi. Gece Alışverişi organizasyonu kapsamında gönüllü anneler tarafından yerine getirilen dilekler okulun tiyatro salonunda düzenlenen törenle çocuklara sunuldu. Hediyelerini alan dört sınıftan toplam 71 öğrencinin mutlulukları ve heyecanları gözlerine yansıyordu. Oyuncak arabadan, bebek evine, ayakkabıdan prenses elbisesine, takım formasından bisiklete kadar kurulan hayaller sahiplerini buldu.

Okul Müdür Yardımcısı Hüseyin Doğan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler adına; Konak Belediyesi'ne, Dora Magazin Dergisi'ne, gönüllü annelere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


HAYAL ETTİLER GERÇEKLEŞTİ

Şimdiye kadar binlerce çocuğun 'Hayal Et Gerçekleşsin' projesi kapsamında hayalini gerçekleştirdiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Bu kez bizden istenen hayalleri gönüllü anneler ve Dora Magazin dergisi ile birlikte hayata geçirdik. Çocuklarımızı sevindirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Onların mutluluğuna ortak oluyoruz. Yaklaşan yılbaşı nedeniyle bu hediyeler onlara bir yerde yeni yıl hediyesi olmuş oldu. Emek veren herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

ONKOLOJİ TEDAVİSİ GÖREN ÇOCUKLAR 'BİR DİLEK TUTTU'

Bu yılki 'Gece Alışveriş' organizasyonunun sosyal temasının 'Bir Dilek Tuttum' başlığı altında gerçekleştirildiğini hatırlatan Dora Magazin Dergisi sahibi Ceren Ağaca, Konak Belediyesi'nin de 'Hayal et Gerçekleşsin' projesi için de el ele verdiklerini ve çocukların hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Ağaca, önderliğini yaptıkları 'Bir Dilek Tuttum' projesiyle de Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Merkezi ve Tepecik Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören çocuklara hediye paketleri hazırlandığını kaydetti. Her iki proje kapsamında 400 çocuğun hayallerine kavuşmuş olacağını belirten Ceren Ağaca, "KİTVAK, gönüllü anneler ve Konak Belediyesi ile el ele vererek onkolojide tedavi gören çocukları mutlu edeceğiz" dedi.