İşte bu duyarlılık çerçevesinde, "Daha yeşil bir Konak" hedefiyle yola çıkan Konak Belediyesi, baharın gelişiyle park ve bahçelere çiçek ekimine başladı.

Şehir halkının doğa ile ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayan kent içindeki park ve bahçeler, havaların ısınmasıyla Konaklılar'ın uğrak yeri olmaya başladı. İlçe sınırlarında bulunan 180 adet park ve yeşil alanda başlayan çiçeklendirme çalışmaları ile Konak, "ilkbahara merhaba" dedi.
Daha çağdaş ve yaşanabilir bir kent oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçedeki 290 bin metre kareye ulaşan park alanlarında yaptığı çiçeklendirmeler sayesinde Konaklılar'ı doğanın en güzel renkleriyle buluşturuyor.  

Halk yeşile hasret

Konak ilçesinin İzmir'in aydınlık yüzü olduğunu belirten Tartan şöyle dedi: "Biz bu aydınlık yüzü daha da aydınlık, pırıl pırıl bir hale getirmek için gayret gösteriyoruz. Doğumdan ölüme kadar yaşamın her alanında insanımız yeşil ile iç içe bulunmaktan her zaman keyif almıştır. Kentlerin hızlı gelişmesi, çarpık yapılaşma, yok olan yeşil doku, her gün artan araç yoğunluğu ve buna bağlı yaşanan çevre kirliliği, doğal olarak insanlarımızı yeşile hasret bırakmıştır. Biz Konak Belediyesi olarak yeşile olan bu açlığı gidermek amacıyla kentlimizin ihtiyaç duyduğu yeşil dokuyu onlarla buluşturuyoruz."