İlk başladığı yıl 924 kişinin yaklaşık 300 bin TL ödeme yaptığı uygulamanın ikinci yılında işlem sayısı 3 bin 421'e tahsilat ise bir milyon 126 bin TL'ye yükseldi. 2012 yılında veznelere uğramadan ödeme yapmanın kolaylığından ve pratikliğinden yararlanan yaklaşık 9 kin kişi e-belediye üzerinden toplam üç milyon TL ödeme yaptı.
        
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, vatandaşların tek bir uygulama ile hiç beklemeden birçok işlemini artık e-belediye üzerinden gerçekleştirdiğini belirtti. Başkan Tartan, "Geçmiş yıllarda, yağmur, çamur ve uzayan kuyruklar nedeniyle yaşanan sıkıntılar tümüyle ortadan kaldırıldı. Vergi mükellefleri ödemelerini tek bir tuş ile rahatlıkla yapabiliyor. Borcunu sorgulayabiliyor. Tahakkuk edilen rakamı görüp ödemesini yapabiliyor. Hizmette sınır tanımayan belediyemiz e-belediyecilik uygulaması başlatarak birçok belediyeye de örnek oldu" dedi.
            
Tek bir tuş ile kolaylık


e-belediyecilik hizmet ağını genişlettiklerini hatırlatan Tartan," Vatandaşlar artık tüm vergi işlemlerini tek tuşla yapabiliyor. Mükellefler, www.konak.bel.tr web sitesinin e-belediye bölümüne girerek ödemeleri tıklayıp birkaç dakika içinde vergilerini kolaylıkla ödeyebiliyorlar. Ayrıca Konak ile ilgili her türlü bilginin yer aldığı sitede vatandaşlar bu bilgilere ulaşabiliyor. Konaklı vatandaşlara büyük kolaylık ve rahatlık sağladık. Emlak çevre temizlik, ilan ve reklam ile eğlence vergileri bir tuş ile tamamlanıyor. Vatandaşlar ayrıca,  vergi değerleri, arsa rayiç değerleri, borç sorgulama ile evrak kayıtlarını da yeni sitemizden kolaylıkla öğrenebiliyorlar" dedi.
    
Başkan Tartan, belediyenin hizmetleri, yürütülen çalışmalar ve geleceğe yönelik projelerin de sitede yer aldığını da ifade etti.