2008 yılında ilk kez Estonya'da başlayan ve dünyaya yayılan etkinlik 2012 yılından bu yana da Türkiye'nin 36 ilinde uygulanıyor. Dünya ülkeleri ile Türkiye'de eş zamanlı olarak uygulanan etkinlik, İzmir'de Kançeşme Mesire Alanı'nda gerçekleşti.

Konak Belediyesi Çevre Müdürlüğü ile Toplum Gönüllüleri Vakfı üyelerinin işbirliğinde gerçekleşen etkinliğe; Konak Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, CHP Kadın ve Gençlik Kolları, Konak Belediyesi Temizlik İşleri ile Özmüşler Geri Dönüşüm Firması gönüllüleri katıldı. Kançeşme Mesire Alanı'nı temizleyen 85 gönüllü 250 torba çöp topladı.


Çocuklarımıza örnek olalım

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, etkinliğe katılan çevre gönüllülerine teşekkür ederek, "96 ülke ve 36 ilimizle birlikte eş zamanlı olarak başlattığımız çevre temizleme etkinliğine Konak Belediyesi olarak İzmir'de öncü olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dilerim tüm İzmir'de yaygınlaşan bir etkinlik olur. Ancak vatandaşlarım da duyarlı olmalı. Geleceğimizin sahibi çocuklarımıza temiz bir dünya bırakabilmemiz için çevremizi temiz tutmalıyız. Önemli olan temizlemek değil, temiz tutmak, kirletmemek.  Çocuklarımıza örnek olalım, büyükler olarak yerlere çöp atmayalım" diye donuştu. 

Sabah saatlerinde başlayan etkinlikte Konak Belediyesi ikram araçlarıyla da çevre gönüllülerine çay, meyve suyu, boyoz ve börek ikram etti. Gönüllüler, çevreyi temizledikten sonra müzik eşliğinde eğlenerek, dans ederek mutlulukla çevreyi temizledi.