Konak Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü yol ve kaldırım düzenlemeleriyle İzmirlileri güzel ve kullanışlı sokaklara kavuşturmak için çalışıyor. Ekipler, özellikle iniş çıkışın zor olduğu dik merdivenlerde yeniden düzenlemeye gidiyor. Güzelyalı Mahallesi 61 Sokak'ta gerçekleştirilen çalışma sonrası vatandaşlar merdivenleri daha rahat kullanmaya başladı.
Sağlam bir zemine oturtulan merdivenler, kayrak taşı kullanılarak estetik görünüme kavuşturuldu. Dayanıklı tırabzanlar da iniş çıkışta kolaylık sağladı. Dik merdivenlerde yürümenin zorluğundan yakınan mahalle sakinleri yeni merdivenlerden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Konak sokaklarının sadece bir yerden bir yere ulaşmak için değil aynı zamanda yürürken keyif alınacak bir altyapı ve tasarımla düzenlendiğini vurgulayan Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Yaptığımız her çalışmada İzmirlilerin mutluluğu ve güvenliğini ön planda tutuyoruz. Sokak ve kaldırım düzenlemelerinde işlevselliğin yanında görsel zenginliğe de dikkat ediyoruz. Bu çalışmaları yerel yönetimlerin rutin görevi olarak değil, kentin görünümüyle, işleviyle, üzerinde yürüyenlerin mutluluğuyla, attığı her adımda o yolda yürümekten aldığı keyifle örtüşen bir değer olarak düşünüyoruz" dedi.