Konak Belediyesi 23 Nisan haftasında iki uluslararası şenliği bir arada kutluyor. 2. Konak Uluslararası Çocuk Şenliği ve 4. Sokak Oyunları Festivali programı yarın Basmane Tren Garı'ndaki açılışla başlayacak. 17.00'deki açılışa Romanya, Makedonya, Bulgaristan, Ukrayna, KKTC, Gürcistan'dan gelen çocuklarla birlikte Giresun, Bursa, Sivas ve Diyarbakırlı çocuklar renk katacak. Kültürlerin buluşacağı etkinliğin coşkusunu arttıracak kortej ise Küçükyalı'dan Güzelyalı'ya yürüyecek.

Bir nostalji olarak görülen ancak çocukların sosyal yaşama hazırlanması, paylaşım ve arkadaşlığı öğrenmesinde büyük rolü olan oyunlar, 4. Sokak Oyunları Festivali ile yeniden hatırlanacak. 20 Nisan'da Gündoğdu Meydanı'nda uçurtmalar gökyüzünde salınacak, ip atlayaraka çeşitli oyunlar oynayacak.

Her akşam bir gösteri

Bir hafta boyunca dünya çocukları her akşam ayrı bir semtte gösteri yapacak. Güzelyalı Parkı, Gültepe Meydanı, Bahçelievler Uğur Mumcu Parkı ve Gündoğdu Meydanı çocuk sesleriyle şenlenecek. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde minik ressamların sergisi açılırken, geleceğin müzisyenleri de konser verecek.