Melih Özakat İlköğretim Okulu ve Mimar Sinan Mahalle Muhtarlığı, engelli vatandaşlara dikkat çekmek ve toplumda duyarlılık yaratmak amacıyla 'Bilinçli Gençler Projesi'ni başlattı. Konak Belediyesi de projeye destek verdi.
Proje kapsamında toplanan plastik kapaklarla iki adet tekerlekli sandalye temin edildi. Alsancak Mimar Sinan Mahallesi sakinleri, Melih Özakat İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte yeni bir tekerlekli sandalye için plastik kapak toplamaya devam ediyor. Konak Belediyesi'nin de desteğini alan proje ortakları, engelli Boci takımını da Melih Özakat İlköğretim Okulu'nda konuk etti.
Bilinçli Gençler Projesi ile toplumsal farkındalık yaratan Melih Özakat İlköğretim Okulu ve Mimar Sinan Mahalle Muhtarlığı, engelli sporculardan oluşan Boccia takımını da öğrencilerle buluşturdu. Melih Özakat İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen etkinliğe CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hızır Kaya, Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Gülay Pekcan, Melih Özakat İlköğretim Okulu Müdürü Yavuz Yılmaz, Engelliler Milli Takım Antrenörü Dianne Fowler, Engelliler Boccia Takımı ve öğrenciler katıldı.