Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü semt merkezlerinde 'Sağlıkta Buluşma Günleri' kapsamında vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 'Diyabet' konulu sunum Mehtap Semt Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Araştırma Görevlisi Nihal Gördes önderliğinde Hemşirelik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin verdiği eğitimde semt sakinlerine doğru beslenme konusu anlatılırken, vatandaşların soruları da cevaplandırıldı. Eğitim sonrası seminere katılanların boy, kilo, tansiyon, nabız ve şeker ölçümleri yapılarak sağlık taramasından geçirildiler. Şeker belirtileri çıkan veya risk taşıyan vatandaşlar, hastanelerin gerekli bölümlerine yönlendirildi.  
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Araştırma Görevlisi Nihal Gördes, Konak Belediyesi işbirliğinde pek çok çalışma yapacaklarını ifade ederek, "Geçtiğimiz günlerde de 'Aile Planlaması ve Doğum Kontrol Yöntemleri' üzerine bir seminer vermiştik. Konaklı vatandaşların ilgisinden çok memnunuz. Bu tür seminerler öğrencilerimiz açısından da büyük deneyim oluyor" diye konuştu.