Bitlis Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ayşen Ekerbiçer’in mektubu yanıtsız kalmadı. Duyarlı eğitimcinin başlattığı ‘Bitlis Anadolu Lisesi Okuyor’ projesine destek Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’dan geldi. İzmir’de eğitime verdiği katkıyla Türkiye’nin eğitim öncüsü Belediye Başkanı olan Hakan Tartan, Ayşen Ekerbiçer ve öğrencilerini kutlayarak şunları söyledi:
“İnsanın olduğu her yerde, iyilik ve güzellikle sonuçlanacak her işte katkı sağlıyor olmak bizleri mutlu ediyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz için karşılık beklemeden emek veriyoruz. Fırsat eşitsizliğini elimizden geldiği kadar engellemeye çalışıyoruz. Hiçbir ayrım gözetmeden her öğrencinin başarılı olma, güzel bir gelecek kazanma hakkı olduğunu düşünüyorum.”

Okul kütüphanelerinin yetersizliği sebebiyle ‘Bitlis Anadolu Lisesi Okuyor’ projesini başlattıklarını dile getiren Müdür Yardımcısı Ekerbiçer, Başkan Tartan’a teşekkürlerini iletti ve şunları söyledi:
“Projemiz kapsamında her gün son dersin 15 dakikası bütün sınıflarda kitap okuyoruz. Bugüne dek kitap gönderenler oldu ancak yeterli sayıya ulaşamadık. Bu noktada Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’dan güzel haberi aldık. Bize gönderdiği kitaplarla çocuklarımızın eğitimi ve geleceğine katkı koydu. Çok teşekkür ediyoruz.”