Konak Belediyesi, işitme engelliler için hazırladığı resimli sözlükleri Elazığ Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerine de gönderdi. 
Örnek bir proje olarak İzmir Bayındır Şehit Oktay Ardıç İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ve Konak Belediyesi'nin birlikte hazırladığı resimli sözlük, öğrenme çağındaki işitme engelli çocukların yaşamına büyük kolaylık sağlıyor.
İlk 1000 baskısıyla İzmir ve çevresindeki işitme engellilere ulaşan resimli sözlük, şimdi de Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Elazığ, Giresun, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Mersin, Ordu, Rize, Sivas ve Trabzon olmak üzere 19 ile gönderildi.

Örnek bir çalışma
Elazığ Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Engin Yılmaz, Konak Belediyesi'nin gönderdiği 'İşitme Engelliler için Resimli Sözlük' kitabının öğrencilere büyük faydası olduğunu kaydederek, "Talebimize karşılık vererek bizi mutlu eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a teşekkür ederiz. Hayatı kolaylaştırmak adına atılmış güzel bir adım, örnek bir çalışma" dedi.

Hayatı kolaylaştırıyoruz
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yerel yönetimlerin getirdiği görev gereği yapılan işlerin ötesinde bir sorumluluk bilinciyle engellilerin yaşamlarını kolaylaştıran çalışmalar yaptıklarını belirtti. Başkan Tartan, asıl önemli olanın vatandaşların hayatını daha kolay, daha yaşanır hale getirmek olduğunu söyledi.
Alfabeden renklere, müzik aletlerinden çiçeklere hayata dair her şeyi içeren ve kelimeleri resimlerle öğreten resimli sözlüğün hayata geçirilebilmesi için özenli bir çalışma yapıldığını dile getiren Başkan Hakan Tartan, "Adını hiç bilmediğimiz, yüzünü hiç görmediğimiz Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşayan binlerce çocuğumuza ulaşıyoruz. İşitme engelli çocuklarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. Amacımız, engellilerimizin toplumdan soyutlanmasının önüne geçmek. 'Engelliler İçin Resimli Sözlük'  kitabımızla dilimize sahip çıkmak ve onun doğru kullanılmasına katkıda bulunmak kararındayız. Engelli vatandaşlarımızı mutlu edebiliyorsak ne mutlu bize" dedi.