İzmir'e gelen tüm konuklara "Prenses şehrimize hoş geldiniz" diye seslenen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, haritanın önsözünde şu sözlere yer verdi:
"Doğunun en batısı... Batının en doğusu... Rudyard Kipling 'Doğu Doğudur, Batı da Batı. Bu ikisi hiçbir zaman birleşemezler' dese de, İzmir bu ikisinin birleştiği yerdir.8 bin 500 yıllık kentimizde  haçla hilal, gelenek ve modernizm, geçmiş ve gelecek buluşur. Şehrin insanları hoşgörü ve anlayışla yaşar. Zengin bir tarih ve renkli bir coğrafyaya sahip İzmir ise konuklarına ilk bakışta göremeyeceği heyecanlar ve güzellikler vaat eder. Victor Hugo'nun deyimiyle İzmir, denizler arasında ışıldayan bir prensestir. Efes, Meryem Ana, Bergama, Metropolis'i içinde barındıran Çeşme, Foça, Alaçatı gibi ülkemizin en güzel tatil yörelerine sahip olan İzmir'de mutlu olun Prenses şehrimize hoş geldiniz."
10 bin adet basılan harita, Konak merkez alınarak şimdiye kadar yapılan en kapsamlı ve kolay anlaşılır kent rehberi. Bir yüzünde İzmir il haritası ve tarihi yerlerin haritası bulunan rehberin arka yüzünde ise İzmir fotoğrafları ve detaylı bilgi yer alıyor. Kemeraltı için ayrı bir bölümün de bulunduğu haritada cami, kilise ve sinagoglar; müzeler, restoranlar, alışveriş merkezleri; Bergama ve Efes antik kentlerinin detaylı anlatımları turistlerin gitmek istedikleri yerlere daha kolay ve güvenli ulaşmalarını sağlıyor.