Konsolosluktan vize verilmemesiyle ilgili olarak, “Evliliğinizi gerçek görmüyoruz” yanıtını aldıklarını belirten Yıldız, “AİHM’e dava açmaya hazırlanıyorum. İngiliz eşimle severek evlendik. Dublin'de restoran işlettim. Ben Türk'üm, İngiliz olma gibi bir derdim yok. Ama eşim ve çocuğumu bana göstermeyen, ardından da dünyaya insan hakları dersi veren İngiliz hükümetine adaletin ne olduğunu göstermek istiyorum” dedi.

Bodrumlu 23 yaşındaki Hakan Yıldız, 2008-2009 yıllarında İrlanda'nın başkenti Dublin’de restoran işletti. Restoranını kapattıktan sonra İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan ablasının yanında kalmaya başlayan Hakan Yıldız, sık sık gidip geldiği Belfast yakınlarındaki Peterlee kentinde 20 yaşındaki Jasmine Hardy ile 2010 yılının Mart ayında tanıştı. Çift, 14 Mayıs 2011’de İngiltere'de evlendi. Hakan Yıldız, Haziran 2011’e Bodrum’a döndü. Jasmine Hardy Yıldız, İngiltere’de 29 Ekim’de bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 10 ay İngiltere’den vize almak için yaptığı girişimlerinden sonuç alamayan Hakan Yıldız, yaşadıklarına isyan etti.

Hakan Yıldız, İrlanda'daki iş yerini kapattıktan sonra bir süre Londra’da yaşayan ablasının yanında kaldığını belirtti. Yaz aylarında Bodrum’a gelip çalıştığını, daha sonra İngiltere’ye gidip geldiğini kaydeden Yıldız, bu sırada eşi ile tanıştığını anlattı. Geçen yıl Haziran ayında Türkiye’ye dönerek Bodrum’da bir rent a car firmasında çalışmaya başladığını dile getiren Yıldız, 10 ayda, eşi ve 29 Ekim 2011’de doğan kızı Jennifer Irmak Yıldız'ı görmek için İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na üç kez başvurduğunu söyledi.

Yıldız, üçünde de kendisine, “Evliliğiniz gerçekçi bulunmamaktadır” gerekçesiyle vize verilmediğini kaydederek, “Eşimle İngiltere'de tanıştık. Daha sonra severek evlendik. Ailem İngiltere'ye gelerek düğüne katıldı. Bir ablam yıllardır Londra'da yaşıyor. Evlendik, çocuğum oldu. ’Evliliğinizi gerçekçi görmüyoruz’ denilerek, insan haklarına aykırı bir kararla vize vermeyerek eşimi ve bir kez dahi yüzünü görmediğim çocuğumu görmeme izin vermiyorlar. Dublin'de restoran işlettim, yıllarca Avrupa'da kaldım. Ben Türk'üm İngiliz olma gibi bir derdim yok. Kızımı sadece internetten görebiliyorum. Bu nedenle elimdeki tüm belgelerle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AHİM) müracaat ederek dava açacağım. Eşim de tuttuğu avukat ile İngiltere'de bu mücadeleyi veriyor. Eşim ve çocuğumu altı aydır bana göstermeyen ardından da dünyaya insan hakları dersi veren İngiliz hükümetine adaletin ne olduğunu göstermek istiyorum” dedi.

Oğlunun yaşadığı dramı göz yaşları içerisinde anlatan anne 47 yaşındaki Havva Kaldır ise “Oğlumun ve gelinimin mutluluğu için İngiltere'ye gidip düğün yaptık. Ancak oğlum çocuğunu, ben torunumu ve gelinimi göremiyorum. Daha önce buraya bir çok kez gidip geldiler. İngiliz konsolosluğunun insan haklarına aykırı bu tutumunu kınıyorum. Bu nedenle sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak bize yardımcı olunmasını istedim” dedi.